Gala premiilor Gopo 2015, pe 30 martie. Înscrierile se pot face până pe 6 februarie

Cea de-a noua ediţie a galei premiilor Gopo va avea loc pe 30 martie, în Bucureşti, înscrierile pentru acest eveniment, care recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, urmând să se încheie pe 6 februarie.

203 afișări
Imaginea articolului Gala premiilor Gopo 2015, pe 30 martie. Înscrierile se pot face până pe 6 februarie

Gala premiilor Gopo 2015, pe 30 martie. Înscrierile se pot face până pe 6 februarie

Urmând modelul celebrelor gale din domeniul cinematografiei europene, precum Goya, Cesar şi BAFTA, premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc, infomează un comunicat remis MEDIAFAX.

De-a lungul celor opt ediţii ale galei premiilor Gopo, profesionişti din toate domeniile cinematografiei româneşti au fost recompensaţi pentru performanţele lor. În 2014, cu "Poziţia copilului", Călin Peter Netzer şi-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu (scris împreună cu Răzvan Rădulescu).

Artiştii din acest film au obţinut, pentru perfomanţele lor, premiile pentru interpretare la categoriile "cea mai bună actriţă în rol principal" (Luminiţa Gheorghiu), "cel mai bun actor în rol secundar" (Vlad Ivanov) şi "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Ilinca Goia).

Înscrierile pentru cea de-a noua ediţie a premiilor Gopo au loc în perioada 26 ianuarie - 6 februarie. Eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la premiile Gopo 2015 sunt lungmetrajele şi scurtmetrajele româneşti şi cele realizate în coproducţie cu participare majoritar românească care au avut premiera pe marile şi micile ecrane din România şi în festivaluri competitive (naţionale şi internaţionale) în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2014.

Potrivit regulamentului premiilor Gopo, toate lungmetrajele de ficţiune şi documentare care au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică (în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet) vor fi luate în considerare de juriul de preselecţie.

Organizatorii vor solicita producătorilor completarea unei fişe tehnice pentru a asigura acurateţea informaţiilor vehiculate în procesul de jurizare şi nominalizare, precum şi o copie a filmului, pentru membrii juriului de nominalizări.

În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile "cel mai bun lungmetraj documentar", "cel mai bun scurtmetraj de ficţiune" şi "cel mai bun scurtmetraj documentar", înscrierea peliculei de către producători este obligatorie pentru ca acestea să fie luate în calcul de juriul care va decide nominalizările.

Pentru fiecare film înscris se vor trimite fişa tehnică completă şi câte 11 DVD-uri (unul pentru fiecare membru al juriului de nominalizări), prin poştă sau curier, în plic închis, cu menţiunea "Preselecţie premiile Gopo", pe adresa Asociaţiei pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), în atenţia Roxanei Elekes, coordonator producţie premiile Gopo.

Producătorii şi realizatorii de film din România sunt invitaţi să completeze fişa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro şi să o trimită în format electronic pe adresa roxana.elekes@premiilegopo.ro.

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecţie alcătuit în acest an din 11 profesionişti din domeniul cinematografic: regizorul Tudor Cristian Jurgiu, actorul Vlad Ivanov, producătorul Constantin Popescu, directorul de imagine Marius Iacob, scenaristul Alex Baciu, monteurul Mircea Ciocâltei şi criticii de film Mihai Chirilov, Magda Mihăilescu, Iulia Blaga, Florin Barbu şi Ada Maria Ichim.

După anunţul nominalizărilor, peste 450 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii premiilor Gopo au demarat un parteneriat din 2011.

Regulamentul evenimentului şi fişa tehnică se regăsesc pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro.

Gala premiilor Gopo 2015 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Asociaţia Film şi Cultură Urbană, cu sprijinul Babel Communications şi Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici