Gala Premiilor UNITER din anul 2017 se va desfăşura la Timişoara

Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER) din anul 2017 va avea loc la Timişoara, în 8 mai, a anunţat directorul teatrului naţional din oraş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

291 afișări
Imaginea articolului Gala Premiilor UNITER din anul 2017 se va desfăşura la Timişoara

Gala Premiilor UNITER din anul 2017 se va desfăşura la Timişoara (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Directorul Teatrului Naţional din Timişoara, Ada Hausvater, a declarat, vineri seara, în închiderea Festivalului European al Spectacolului - Festival al Dramaturgiei Româneşti, că ediţia a XXVI-a a Galei Premiilor UNITER va avea loc în "capitala Banatului".

Evenimentul se va desfăşura pe scena teatrului naţional din oraş, la data de 8 mai 2017.

"Pe 8 mai 2017, Gala Premiilor UNITER va avea loc la Timişoara, în Sala Mare a Teatrului Naţional”, a declarat Ada Hausvater.

Gala, eveniment lansat în 1991 de preşedintele UNITER, Ion Caramitru, este unul dintre programele de referinţă ale Uniunii Teatrale din România, recompensând excelenţa în artele teatrale. Ideea de a aduce Gala Premiilor UNITER la Timişoara este o mai veche dorinţă a iniţiatorului ei.

"E un semn faptul că reuşim să facem această gală la Timişoara în anul imediat următor nominalizării sale la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Noi ne-am dorit acest lucru dinainte de a fi făcut public titlul. Gala Premiilor UNITER a ieşit din Bucureşti pentru prima oară în 2007, la Sibiu, apoi a fost la Iaşi şi la Oradea, iar acum venim la Timişoara. Teatrul Naţional din Timişoara este nu numai un monument istoric, ci şi un teatru de tradiţie, şi, de asemenea, se află în capitala unei regiuni româneşti de tradiţie culturală şi multietnică majoră. Nu în ultimul rând, Teatrul Naţional este încărcat cu reverberaţii în istoria recentă a României. Toate aceste elemente ar fi făcut prezenţa Galei firească de mai demult, dar probabil că acum a fost momentul potrivit. UNITER îşi propune, prin însuşi statutul său, să sprijine creaţia şi noutatea în teatru, iar Naţionalul timişorean excelează în acest domeniu”, a declarat Ion Caramitru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici