Gala Tânărului Actor HOP şi-a desemnat laureaţii

Cei mai buni tineri actori au fost premiaţi, sâmbătă seară, la Casa de Cultură din Mangalia, în cadrul galei celei de-a XII-a ediţie a Galei Tânărului Actor HOP.

149 afișări
Imaginea articolului Gala Tânărului Actor HOP şi-a desemnat laureaţii

Gala Tânărului Actor HOP şi-a desemnat laureaţii (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

La secţiunea "Individual", premiul pentru cea mai bună actriţă a fost înmânat lui Agnes Benedek, care a prezentat "Halta Ibusar", iar distincţia pentru cel mai bun actor i-a revenit lui Marian Adochiţei, pentru prezentarea în concurs a fragmentului "Şi uite-aşa ne trezim într-o bună zi cu mii de câini ieşind din mare", de Matei Vişniec.

Directorul galei, Cornel Todea, a dorit să menţioneze că juriul a fost nevoit să-l descalifice pe un tânăr foarte talentat, Lari Giorgescu, deoarece a depăşit timpul permis de regulament pentru prezentarea probei liber alese.

Premiul pentru cel mai bun spectacol prezentat în cadrul secţiunii "Grup" a revenit spectacolului "Merge", o prelucrare după piesa "Autobahn" semnată de Neil LaBute, avându-i ca interpreţi pe Ciprina Mistreanu şi Oana Porav-Hodade.

Organizatorii au mai acordat premiul "Maria Filotti" actriţei Valentina Andreea Zaharia, care a prezentat în secţiunea "Individual" fragmentul "Buna Vestire" din piesa "Elogiul mamei vitrege" de Mario Varga Llosa. Această distincţie a fost instituită în urmă cu trei ani, când se împlineau o sută de ani de la debutul Mariei Filotti şi 50 de ani de la moartea ei.

A urmat premiul "Sică Alexandrescu", premiul special al juriului, oferit tinerei Eliza Ţuţurman, care a interpretat în secţiunea "Individual" un fragment din "Ispitele Sfantului Anton" după Gustave Flaubert.

Publicul şi-a desemnat şi la această ediţie actorii preferaţi participanţi la HOP 2009.

Astfel, la secţiunea "Individual", premiul publicului a fost acordat Irinei Ivan, pentru spectacolul "Bărbaţi şi vibratoare" de Clara Flores şi Antoaneta Zaharia.

La secţiunea grup, publicul a optat pentru spectacolul de pantomimă, şi dans semnat de Barbara Crişan, sub titlul "Clişee?!?". Intrepreţi au fost: Dana Anghel, Simina Contraş, Ali Deac, Lorelei Ghazawi, Iulia Merca, Gabriel Sterian şi Ada Şoaică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici