Gannett, cel mai mare grup de presă american, concediază peste 1.000 de angajaţi

Gannett, cel mai mare grup de presă american, proprietarul cotidianului USA Today, va disponibiliza peste o mie de angajaţi ai ziarelor locale aflate în portofoliul companiei, informează AFP, citând Wall Street Journal.

13 afișări
Imaginea articolului Gannett, cel mai mare grup de presă american, concediază peste 1.000 de angajaţi

Gannett, cel mai mare grup de presă american, concediază peste 1.000 de angajaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gannett va disponibiliza peste 1.000 de angajaţi pentru a face faţă scăderii cifrei de afaceri a companiei, potrivit unor surse apropiate grupului de presă, care nu au dorit să îşi dezvăluie identitatea, citate de Wall Street Journal.

Disponibilizările se vor face în cadrul diviziei de ziare locale a companiei, care include peste 80 de publicaţii. Planul de reducere de personal nu va afecta şi USA Today, cel mai important titlu al grupului Gannett.

Numărul exact de persoane disponibilizate nu a fost făcut public încă, dar, potrivit surselor menţionate, este vorba de "mai puţin de 2.000 de angajaţi".

După ce în 2007 Gannett a înregistrat profit, în 2008, grupul american a afişat pierderi în valoare de 1,8 miliarde de dolari.

Gannett a concediat 3.500 de angajaţi ai companiei în 2007 şi aproape tot atâţia şi în 2008, deşi datele exacte privind reducerile de personal de anul trecut nu au fost date publicităţii.

Majoritatea publicaţiilor din portofoliul Gannett sunt mici, deşi compania deţine şi câteva ziare importante cum ar fi USA Today, The Detroit Free Press şi The Arizona Republic. În Marea Britanie, compania editează 17 cotidiane şi sute de publicaţii mici.

Publisherul ziarului USA Today a anunţat şi că veniturile nete pe primul trimestru al anului au scăzut cu 9%, la 191,8 milioane de dolari, de la 210,6 milioane de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, per total, veniturile au scăzut şi ele cu 8,4%, la 1,7 miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici