George Piştereanu, nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor la gala Academiei Europene

George Piştereanu a fost nominalizat la categoria "cel mai bun actor" la ediţia din acest an a premiilor Academiei de Film Europene, pentru rolul din lungmetrajul "Eu când vreau să fluier, fluier", în regia lui Florin Şerban, informează Strada Film.

40 afișări
Imaginea articolului George Piştereanu, nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor la gala Academiei Europene

George Piştereanu, nominalizat la premiul pentru cel mai bun actor la gala Academiei Europene (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

George Piştereanu este al doilea actor român nominalizat la premiile Academiei de Film Europene după Dorel Vişan, în 1988, pentru rolul personajului principal din pelicula "Iacob", în regia lui Mircea Daneliuc.

Alături de Piştereanu, la premiul pentru cel mai bun actor mai sunt nominalizaţi alţi patru artişti, printre care şi Ewan McGregor, pentru rolul din "Ghost Writer", în regia lui Roman Polanski.

Nominalizările au fost stabilite de către membrii Academiei de Film Europene, în urma unui amplu proces de votare, la care au participat cei peste 2.300 de profesionişti din lumea filmului. Gala de premiere va avea loc la Tallinn, în Estonia, pe 4 decembrie.

"Am reuşit să fac atât de mult într-un timp atât de scurt. S-a plecat de la zero şi asta a dat şi mai multă valoare celor ce au urmat. Faptul că am continuat munca începută şi că acum lucrez la un nou film cu aceiaşi oameni înseamnă că nu am ajuns aici întâmplător", spune George Piştereanu.

George Piştereanu este student în anul II la secţia Actorie a Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti şi tocmai a terminat prima parte a filmărilor pentru "Loverboy", noul film regizat de Cătălin Mitulescu, în care joacă rolul unui tânăr de 20 de ani din Hârşova, ce cucereşte fete, le face să se îndrăgostească de el şi le vinde.

"Prin talentul lui, George şi-a câştigat un public cu "Eu când vreau să fluier, fluier", iar în "Loverboy" face un rol cu totul diferit. Ne bucurăm să lucrăm cu astfel de actori. Pentru Strada Film, această continuitate a unor actori în roluri principale reprezintă o miză importantă", a declarat Cătălin Mitulescu.

Potrivit site-ului Academiei de Film Europene, regizorul Radu Mihăileanu a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun scenariu, pentru "Concertul".

Pe de altă parte, nominalizările pentru cel mai bun film european al anului sunt: "Bal/ Honey", de Semih Kaplanoğlu, "Des Hommes et des Dieux", de Xavier Beauvois, "The Ghost Writer", de Roman Polanski, "Lebanon", de Samuel Maoz, "El secreto de sus ojos", de Juan José Campanella, şi "Soul Kitchen", de Fatih Akin.

La premiul pentru cel mai bun regizor european al anului au fost nominalizaţi Olivier Assayas, Semih Kaplanoğlu, Samuel Maoz, Roman Polanski şi Paolo Virzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici