"Gomorra", marele câştigător al Premiilor Academiei Europene de Film (Video)

Filmul "Gomorra" de Matteo Garrone a fost marele câştigător al Premiilor Academiei Europene de Film, cu cinci diistincţii primite în cadrul galei de la Copenhaga, printre care premiul pentru cel mai bun film european şi cel mai bun regizor europea, informează site-ul oficial al Academiei.

37 afișări
Imaginea articolului "Gomorra", marele câştigător al Premiilor Academiei Europene de Film (Video)

"Gomorra", marele câştigător al Premiilor Academiei Europene de Film

Cea de-a XXI-a ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film a avut loc sâmbătă la Copenhaga.

Echipa filmului "Gomorra", o incursiune în tenebrele mafiei italiene, şi-a adjudecat şi premiul la categoria "cel mai bun actor european", distincţie care i-a revenit lui Toni Servillo, căreia i s-au adăugat premiile la categoria "cel mai bun scenarist", decernat celor şase realizatori Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni di Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso şi Roberto Saviano şi premiul pentru cea mai bună imagine, care a fost acordat lui Marco Onorato.

Kristin Scott Thomas a primit premiul la categoria "cea mai bună actriţă europeană" pentru rolul din "Il y a longtemps que je t'aime" de Philippe Claudel.

Premiul de excelenţă al Academiei a fost acordat Magdalenei Biedrzycka, pentru costumele din "Katyn", în timp ce distincţia la categoria "cel mai bun compozitor european" i-a revenit lui Max Richter pentru "Vals cu Bashir".

Descoperirea Europeană a anului 2008 a fost declarată pelicula "Hunger" de Steve McQueen, în timp ce premiul criticii a fost acordat lui Abdellatif Kechiche pentru "Cuscus cu chefal".

Distincţia Academiei pentru scurtmetraj a fost acordată peliculei "Frankie" de Darren Thornton, în timp ce premiul publicului a fost adjudecat de "Harry Potter şi Ordinul Phoenix".

De asemenea, au fost înmânate şi distincţii deja anunţate de către Academie, precum cea pentru documentar, care a revenit Helenei Trestikova pentru "Rene", şi premiile pentru întreaga carieră.

Premiile de excelenţă au revenit actriţei Judi Dench, respectiv fondatorilor mişcării Dogma, Søren Kragh-Jacobsen, Kristian Levring, Lars von Trier şi Thomas Vinterberg.

Actriţa Anamaria Marinca s-a numărat printre prezentatorii galei premiilor Academiei Europene de Film, alături de Marianne Faithful şi Viviane Reding.

Citeşte şi:

Anamaria Marinca, printre prezentatorii galei premiilor Academiei Europene de Film

Nominalizările la premiile Academiei Europene de Film

"Gomorra"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici