Google pregăteşte Android pentru noua generaţie de tehnologie destinată dispozitivelor purtabile

Google vrea să domine noua generaţie de tehnologie destinată dispozitivelor purtabile prin intermediul softului Android, în acelaşi fel cum a procedat în cazul smartphone-urilor, urmând să lanseze un software kit destinat dezvoltatorilor de ceasuri sofisticate şi până la jachete inteligente.

367 afișări
Imaginea articolului Google pregăteşte Android pentru noua generaţie de tehnologie destinată dispozitivelor purtabile

Google pregăteşte Android pentru noua generaţie de tehnologie destinată dispozitivelor purtabile

Directorul diviziei Android a Google, Sundar Pichai, a declarat că echipa sa pregăteşte noul "toolkit" pentru dispozitive purtabile care vor folosi sistemul de operare Android, relatează Financial Times.

Kit-ul, similar cu tehnologia gratuită utilizată de dezvoltatorii de smartphone-uri cu sistemul Android şi aplicaţii, va fi lansat în două săptămâni, a declarat Pichai la conferinţa South by Southwest Interactive din Austin, Texas.

"Cu această lansare Google stabileşte viziunea sa de poziţionare a softului Android la nivel de platformă, în cazul tehnologiei dispozitivelor purtabile. Când vorbim despre dispozitive purtabile ne gândim dincolo de ceasurile inteligente", a spus Pichai.

Peste două treimi din smartphone-urile la nivel mondial funcţionează cu Android, dar piaţa tehnologiei dispozitivelor purtabile este atât de nouă încât nicio companie nu s-a impus ca platformă software pentru dezvoltatori şi producători.

Declaraţiile lui Pichai au reaprins zvonurile că Google se pregăteşte să prezinte un nou dispozitiv purtabil, după ce anul trecut a cumpărat producătorul de smartwatch-uri Wimm Labs.

Financial Times a relatat anul trecut că Google lucrează la un smartwatch, iar informaţii recente au sugerat că şi LG Electronic face acest lucru.

Strategia Google în domeniul dispozitivelor purtabile ar putea reflecta politica de a lansa anual o nouă versiune a smartphone-ului Nexus cu sistem Android, fabricat de LG sau Samsung după specificaţiile Google.

Vânzările de telefoane Nexus nu sunt mari comparativ cu gama Galaxy a Samsung, dar Google foloseşte aceste aparate pentru a prezenta cele mai recente funcţii ale Android şi a oferi un design de referinţă altor producători şi dezvoltatori.

Cel mai important proiect al Google în domeniul dispozitivelor purtabile, ochelarii inteligenţi Google Glass, polarizează încă opiniile, între cei care îi consideră o inovaţie şi cei care îi văd ca un mijloc de invadare a vieţii private.

Noua iniţiativă a Google în domeniul tehnologiei dispozitivelor purtabile vine în timp ce Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri cu sistem Android, a inclus un nou sistem de operare, Tizen, pe smartwatch-urile Gear 2.

Tizen este o platformă software pentru dispozitive mobile creată de un consorţiu al Samsung, Intel şi un grup de operatori de telecomunicaţii.

Primul ceas Galaxy Gear cu sistem Android, lansat anul trecut, a fost criticat pentru durata scăzută a bateriei şi interfanţa complicată, dar Samsung a anunţat că a îmbunătăţit aceste lucruri prin includerea Tizen la noile modele Gear.

Viitorul iWatch al Apple va fi dotat cu soft-ul iOS utilizat la iPhone şi iPad.

Dezvoltatorii au încă tendinţa să creeze mai multe aplicaţii pentru iOS decât pentru Android, datorită, în parte, bazei de clienţi mai bogaţi ai Apple, dar diferenţa a scăzut în ultimul an.

Potrivit companiei de cercetare a pieţei IDC, în trimestrul patru al anului trecut au fost livrate 226 de milioane de telefoane cu sistem Android, conferind o cotă de piaţă de 78% acestor aparate, comparativ cu 18% în cazul Apple.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici