Google şi-a modificat logoul pentru a celebra 30 de ani de la lansarea jocului Pac-Man

Google şi-a modificat logoul pe pagina principală, vineri, pentru a celebra 30 de ani de la lansarea jocului de tip arcade Pac-Man, sintagma Google fiind introdusă într-un labirint, unde utilizatorii se pot juca cu discul galben care a devenit emblematic pentru acest joc.

17 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a celebra 30 de ani de la lansarea jocului Pac-Man

Google şi-a modificat logoul pentru a celebra 30 de ani de la lansarea jocului Pac-Man

Jocul a fost lansat prima oară în Japonia, pe 22 mai 1980. A devenit foarte rapid popular în Statele Unite ale Americii şi este considerat emblematic pentru anii '80 şi cultura pop.

În Pac-Man, jucătorul trebuie să-l facă pe Pac-Man, un disc galben, să se mişte printr-un labirint. Scopul este ca acesta să mănânce toate biluţele întâlnite în cale încercând în acelaşi timp să nu fie prins de fantome/monştri. Pentru puncte bonus, fructele care apar pot fi de asemenea mâncate. Când Pac-Man înghite o bilă albă, fantomele capătă culoarea albastră şi pot fi, de asemenea, înghiţite. Chiar dacă jocul are 256 de stagii, ultimul nivel nu poate fi terminat datorită unei probleme apărute la crearea jocului.

În Japonia, jocul este numit Puck Man. De asemenea, Pac-Man a făcut parte din Muzeul Namco al jocurilor.

Google îşi modifică logoul pentru a marca evenimentele speciale din întreaga lume. Google şi-a modificat, recent, logoul pe pagina sa principală pentru a sărbători împlinirea a 170 de ani de la naşterea celebrului compozitor rus Piotr Ilici Ceaikovski, noul logo reprezentând o scenă din baletul "Lacul Lebedelor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici