Guvernul aprobă terenul pentru noua Operă Naţională din Iaşi

După ani de tergiversări, Ministerul Culturii a făcut un pas important către construcţia primei Opere Naţionale, de la zero, în Iaşi.

204 afișări
Imaginea articolului Guvernul aprobă terenul pentru noua Operă Naţională din Iaşi

Foto: actuala Operă Naţională din Iaşi

Terenul pentru noul sediu a intrat în proprietatea Ministerului Culturii, prin Opera Naţională Română Iaşi, anunţă Ministerul Culturii.

Guvernul a adoptat joi hotărârea cu privire la terenul alocat construirii noului sediu al Operei din Iaşi.

„Reuşita de astăzi reprezintă finalizarea procesului de asigurare a cadrului juridic necesar demarării proiectului. Terenul a fost transferat din domeniul public al judeţului Iaşi în domeniul public al statului şi dat în administrarea Operei Naţionale Române din Iaşi. Construirea noului sediu al operei este una din cele mai mari investiţii ale Ministerului Culturii, finanţată printr-un important acord de împrumut încheiat între România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.
Iniţial era prevăzută suma 15 milioane de euro, însă aceasta va fi suplimentată cu suma de 65 milioane de euro”, transmite sursa citată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici