"Hitul" YouTube Simon's Cat, preluat de "părintele" Big Brother, va fi extins în TV şi publishing - VIDEO

Compania de animaţie Simon's Cat, care a creat seria de filmuleţe omonimă devenită celebră pe YouTube, ce au în centrul lor o pisică albă care îşi chinuie stăpânul, a fost achiziţionată de grupul Endemol Shine UK şi va fi extinsă în noi zone, inclusiv în TV şi publishing.

1460 afișări
Imaginea articolului "Hitul" YouTube Simon's Cat, preluat de "părintele" Big Brother, va fi extins în TV şi publishing - VIDEO

"Hitul" YouTube Simon's Cat, preluat de "părintele" Big Brother, va fi extins în TV şi publishing (Imagine: Captura Video)

Endemol Shine UK a anunţat că a achiziţionat un pachet majoritar de acţiuni în compania Simon's Cat, care are sediul în Londra şi a fost înfiinţată în 2008 de ilustratorul, animatorul şi regizorul Simon Tofield.

Această companie realizează seria de filmuleţe online "Simon's Cat", publicate pe canalul omonim de pe platforma YouTube, care au devenit de-a lungul timpului foarte populare în rândul internauţilor.

În prezent, canalul Simon's Cat de pe YouTube are peste 3,5 milioane de abonaţi şi peste 658,9 milioane de vizionări.

Filmuleţele din seria "Simon's Cat" prezintă mojiciile şi obrăzniciile pe care o pisică grasă albă i le face stăpânului său de lungă suferinţă, Simon. Această serie a cunoscut succesul peste noapte, după ce primul filmuleţ, intitulat "Cat Man Do" şi publicat în martie 2008, a devenit viral pe YouTube. În prezent, acesta are peste 54,7 milioane de vizionări pe această platformă.

Valoarea tranzacţiei prin care controlul companiei Simon's Cat a fost preluat de Endemol Shine UK nu a fost făcută publică, potrivit theguardian.com.

În urma acestei tranzacţii, Endemol Shine UK va dezvolta franciza "Simon's Cat", explorând inclusiv posibilitatea extinderii acestei serii de animaţii printr-un serial TV, dar şi în zona de publishing, de licenţiere şi de merchandising, dar şi de lansare pe noi platforme.

De asemenea, seria "Simon's Cat" va fi integrată în canalul de conţinut premium şi de distribuţie Endemol Beyond.

Grupul Endemol Shine UK este un gigant pe piaţa formatelor TV, controlat de magnatul Rupert Murdoch. Compania deţine mai multe formate celebre de televiziune, între care şi "Big Brother".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici