Hollywood Reporter: "Oare Berlinala a îmbătrânit?"

Ediţia de anul acesta a Berlinalei a fost calificată drept "plictisitoare" de mulţi critici şi jurnalişti.

1 afișare
Imaginea articolului Hollywood Reporter: "Oare Berlinala a îmbătrânit?"

Hollywood Reporter: "Oare Berlinala a îmbătrânit?"

"Plicticoasă, puţin incitantă", competiţia organizată pentru a şaptea oară de Dieter Kosslick, a decepţionat majoritatea criticilor şi jurnaliştilor, potrivit publicaţiei Variety. Programul a fost, totuşi, "pe hârtie, mult mai atrăgător decât în ceilalţi ani, dar puţine filme au marcat spiritul sau au adus ceva nou", este de părere Variety.

"Această Berlinală este marcată de o lipsă crudă de pasiune, îndrăzneală, nebunie, asumare de riscuri", a spus Nicolas Crousse, critic al cotidianului belgian Le Soir

De la proiecţia sa, în a doua zi a festivalului, drama "There will be blood", de Paul Thomas Anderson, cu Daniel Day-Lewis, a fost dată ca favorită la premiul Ursul de Aur de majoritatea criticilor. 

"Pentru a folosi o formulare generoasă, competiţia este «foarte medie», cu excepţia filmului «There Will be blood»", a tranşat, marţi, Tagesspiegel. "Încă o dată, comitetul de selecţie a pus accentul pe subiecte frumoase, fără a da atenţia necesară calităţilor estetice şi narative", a continuat cotidianul berlinez. 

"Berlinala a demarat frumos, cu documentarul lui Martin Scorsese despre Rolling Stones, dar, după câteva zile, s-a ajuns la un consens: filmele din selecţia oficială riscă să fie eclipsate de cele prezentate la târgul de film", este de părere publicaţia Screen.

"Oare Berlinala a îmbătrânit?", se întreabă Hollywood Reporter, amintind de vârsta veteranilor selecţionaţi: Amos Kollek - 61 de ani, Mike Leigh - 64 de ani, Yoji Yamada - 76 de ani şi Andrzej Wajda - 81 de ani. 

De asemenea, alegerea lui Costa-Gavras, în vârstă de 75 de ani, pentru a prezida juriul, ţine mai mult de un act de respect decât de un gest îndrăzneţ, este de părere aceeaşi publicaţie, care salută alegerea lui Sean Penn ca preşedinte al juriului de la Cannes

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici