Horia Ghibuţiu va asigura coordonarea editorială a EVZ

Ringier România anunţă, printr-un comunicat de presă, numirea lui Horia Ghibuţiu, redactor-şef al gratuitului Compact, în funcţia de prim redactor-şef adjunct al cotidianului Evenimentul Zilei, după demisia lui Răzvan Ionescu de la conducerea ziarului

59 afișări
Imaginea articolului Horia Ghibuţiu va asigura coordonarea editorială a EVZ

Horia Ghibuţiu va asigura coordonarea editorială a EVZ

Conform comunicatului, Daniel Nanu, redactor-şef adjunct al ziarului Compact, va asigura coordonarea editorială a cotidianului gratuit editat de către Ringier România. Postul de redactor-şef al cotidianului Compact rămâne vacant până la finalizarea procesului de selecţie pentru Evenimentul Zilei.

Horia Ghibuţiu are o experienţă de 18 ani în jurnalism. A debutat în 1990 la Tineretul Liber. În 1993, s-a alăturat pentru prima dată echipei de la Evenimentul Zilei, pe poziţia de secretar de redacţie, devenind ulterior şef de departament. Din septembrie 2006, este redactor-şef al cotidianului Compact. Din noua funcţie, Ghibuţiu va coordona activitatea editorială a EVZ.

De asemenea, managementul Ringier anunţă că începe, în zilele următoare, procesul de selecţie pentru postul de redactor-şef EVZ, "atât în cadrul companiei, cât şi în afara sa".

"Evenimentul Zilei este unul dintre titlurile cheie ale trustului Ringier şi suntem decişi să-i construim un viitor durabil ziarului. În urmă cu câteva săptămâni, am numit unul dintre cei mai buni manageri ai Ringier în fruntea diviziei din care Evenimentul Zilei face parte. Astăzi, atribuim interimar rolul conducerii editoriale a Evenimentului Zilei unuia dintre cei mai buni ziarişti si lideri de echipă, Horia Ghibuţiu. Zilele ce urmează vom demara un complex proces de selecţie pentru poziţia de redactor-şef al Evenimentului Zilei", a declarat Marius Hagger, General Manager al Ringier România.

"Sunt extrem de onorat de faptul că am fost nominalizat pentru această funcţie şi, în egală măsură, perfect conştient de responsabilitatea pe care o implică acest lucru, fiindcă Evenimentul Zilei a fost, este şi va rămâne cel mai influent brand al presei scrise din România", a precizat Horia Ghibuţiu.

Conform unor surse din EVZ, Răzvan Ionescu a anunţat luni că, începând de marţi, nu va mai fi prezent în redacţie, urmând ca proiectele iniţiate să fie predate către Ghibuţiu.

Jurnalistul Răzvan Ionescu şi-a anunţat, joi, demisia din funcţia de redactor-şef al cotidianului Evenimentul Zilei, invocând diferenţa de viziune între el şi managerii Ringier în ceea ce priveşte "perspectivele şi soluţiile vizate" pentru ziar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici