Icoane din perioada lui Constantin Brâncoveanu şi Neagoe Basarab, scoase la licitaţie

Icoane din perioada lui Constantin Brâncoveanu şi Neagoe Basarab vor fi scoase la licitaţie în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 19 aprilie.

146 afișări
Imaginea articolului Icoane din perioada lui Constantin Brâncoveanu şi Neagoe Basarab, scoase la licitaţie

Sursa Foto- Flickr

Potrivit organizatorilor de la Artmark, cel mai mare preţ de pornire la licitaţie îl are icoana pe lemn „Răstignirea Domnului”. Licitaţia pentru icoana din secolul XVI va porni de la 4.000 de euro.

O altă icoană din vremea lui Constantin Brâncoveanu (sfârşitul sec. XVII - începutul sec. XVIII) care se remarcă prin elemente inspirate din arta occidentală, are un preţ de pornire de 2.000 de euro.

În cadrul licitaţiei nu sunt prezente doar icoane româneşti, ci şi piese reprezentative pentru şcoala grecească sau rusească, de largă circulaţie regională şi internaţională

Icoanele de colecţie sunt expuse zilele acestea, cu prilejul Săptămânii Mari, la Palatul Cesianu-Racoviţă, urmând a fi scoase la licitaţie marţi, pe 19 aprilie. În total, vor fi scoase la licitaţie 168 de icoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici