ICR duce arta contemporană românească la IlustraTour, în Spania

Expoziţia de ilustraţie românească "Poveste în poveşti" va fi prezentată la evenimentul de profil IlustraTour, care se desfăşoară la Valladolid (Spania), între 2 şi 13 iulie.

203 afișări
Imaginea articolului ICR duce arta contemporană românească la IlustraTour, în Spania

ICR duce arta contemporană românească la IlustraTour, în Spania (Imagine: ICR)

Institutul Cultural Român de la Madrid şi Clubul Ilustratorilor din Bucureşti au colaborat cu primăria din Valladolid în vederea itinerării expoziţiei la acest eveniment de amploare. IlustraTour este o întâlnire internaţională a ilustratorilor, desfăşurată în perioada 2 - 13 iulie, în cadrul căreia au loc ateliere de ilustraţie, întâlniri şi mese rotunde între profesionişti - artişti şi editori -, ateliere pentru copii, activităţi culturale nocturne, concursuri de poveşti ilustrate pentru copii şi expoziţii, informează un comunicat al Institutului Cultural Român din Madrid.

Expoziţia "Poveste în poveşti" poate fi vizionată în perioada 2 iulie - 31 august, în trei centre culturale din Valladolid, astfel: în perioada 2 - 16 iulie, la Centro Cívico Rondilla, 17 - 31 iulie, la Centro Cívico José María Luelmo şi 1 - 31 august, la Centro Cívico Zona Sur.

Luni, de la ora 19.30, are loc vernisajul expoziţiei, în cadrul programelor nocturne pentru profesionişti, cu o prezentare a acesteia, a Clubului Ilustratorilor şi a ilustraţiei de carte din România.

Evenimentul IlustraTour a fost conceput ca o întâlnire internaţională a ilustraţiei şi a cărţilor illustrate în urmă cu cinci ani. Programul s-a extins în 2012, noutatea acestei ediţii fiind seria de ateliere şi sesiuni de poveşti dedicate familiilor. De asemenea, programul pentru profesionişti s-a transformat în punct de referinţă nu doar pentru ilustratori, ci şi pentru editori şi profesori, abordând teme precum relaţia "imagine - text", pornind de la posibilităţile de lectură ale celor două domenii, construcţia unei cărţi sau exerciţii de stil. Despre programul din acest an, primarul oraşului, Javier León de la Rivaiar, declara la conferinţa de presă că "IlustraTour a transformat Valladolidul într-o capitală europeană a ilustraţiei".

În expoziţia "Poveste în poveşti" participă artiştii: Irina Dobrescu, Amalia Dulhan, Cristiana Radu, Oana Ispir, Mihaela Paraschivu, Sebastian Opriţa, Stela Lie, Alexandra Rădulescu, Raluca Ilie, Veronica Neacşu. Artiştii propun o călătorie în universul colorat al ilustraţiei poveştilor româneşti, o modalitate de a-i cunoaşte atât pe aceştia, cât şi poveştile cu care au crescut, pe care încă le citesc sau care, pur şi simplu, izvorăsc din gândurile sau întâmplările cotidiene. Fiecare ilustraţie spune astfel două poveşti, una cu Ilene Cosânzene şi Harapi Albi, iar cealaltă, a ilustratorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici