Începând de mâine, "Energiile" se dezlănţuie la Sibiu

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţie jubiliară, va începe mâine, 29 mai, eveniment care va fi marcat de un impresionant foc de artificii.

53 afișări
Imaginea articolului Începând de mâine, "Energiile" se dezlănţuie la Sibiu

Începând de mâine, "Energiile" se dezlănţuie la Sibiu

Pus sub semnul "Energii", anul acesta festivalul a pregătit publicului spectacole de teatru aduse de companii internaţionale de renume, producţii autohtone în premieră, concerte de muzică, un spectacol de teatru tradiţional japonez şi unul de balet. 

Festivalul va fi deschis în prima zi de premiera Teatrului Naţional "Radu Stanca" , "Astăzi nu se fumează", un spectacol - călătorie, jucat în mare parte într-un autobuz. Regia îi aparţine lui Gavriil Pinte, renumit pentru montările sale în spaţii alternative, şi se bazează pe versurile lui Iustin Panţa şi Mircea Ivănescu.

Tot în prima zi de festival, Silviu Purcărete îsi va prezenta cea mai nouă creaţie,"Lulu", unul din cele mai aşteptate spectacole de teatru ale ediţiei din acest an. 

În Piaţa Mare din Sibiu, manifestările vor începe în jurul orei 20.30, cu francezii de la La Goutte au Nez, o fanfară formată din opt muzicieni. Ei vor pregăti publicul pentru concertul serii, trupa Zdob şi Zdub.

La Casa de Cultură a Sindicatelor, începând cu ora 21.30, East West Theater Company va prezenta Class Enemy, un spectacol al trupei din Bosnia Hertegovina, selecţionat anul acesta la Festivalul de Teatru de la Edinburgh. La Pavilion, Teatrul de Balet din Israel va aduce "Romeo şi Julieta" , un spectacol cu o scenografie remarcabilă.

Prima zi va fi încheiată de un spectacol de kabuki "Fstivalul de vară. O oglindă a Osakăi". Publicul va avea pentru prima oară ocazia să vadă un spectacol de teatru tradiţional japonez, care are în distribuţie un număr impresionant de 75 de actori şi se va juca într- hală de 1700 m2.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 29 mai - 8 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici