"InOvaţii", tema Festivalului de teatru de la Sibiu - GALERIE FOTO

Ediţia din 2009 a Festivalului Internaţional de Teatru "Radu Stanca" de la Sibiu se va desfăşura în perioada 28 mai - 7 iunie şi va avea tema "InOvaţii", manifestarea urmând să fie promovată pe posturile Televiziunii Publice, cu aprobarea CNA.

245 afișări
Imaginea articolului "InOvaţii", tema Festivalului de teatru de la Sibiu - GALERIE FOTO

Spectacolul "Hamletmachine", regizat de Dragoş Galgoţiu (Imagine: Mihaela Marin/Teatrul Odeon)

GALERIE FOTO

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului este organizat sub patronajul preşedintelui României şi a Reprezentanţei Comisiei Europene, arată Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului "Radu Stanca" din Sibiu şi al festivalului.

Ediţia din 2009 va include 358 de evenimente, pe parcursul a 11 zile, şi trupe din 70 de ţări.

Vor fi spectacole din Canada, Rusia, Franţa şi Statele Unite, care vor avea loc atât în săli de teatru, cât şi în spaţii neconvenţionale.

Printre regizorii străini ale căror spectacole vor fi prezentate în festival se numără: Dag Thelander, Eimuntas Nekrosius, Robert Raponja, Vahan Badalyan, Hu Lei, Zhang Disha, Christopher Markle, Patrick Roegiers, Masahiro Yasuda etc.

Vor fi montate şi spectacole ale regizorilor români Alexandru Dabija, Horaţiu Mălăele, Radu Afrim, Theodor Cristian Popescu, Radu Alexandru Nica, Victor Ioan Frunză şi Dragoş Galgoţiu.

Potrivit site-ului Festivalului de teatru de la Sibiu, evenimentul va fi deschis, pe 28 mai, de spectacolele "Richard III", în regia lui Tompa Gabor, şi "Metamorfoze", de Silviu Purcărete.

Purcărete va mai fi prezent la acest eveniment şi cu spectacolul "Faust", care a fost prezentat în mai multe rânduri şi în ediţia de anul trecut a Festivalului de la Sibiu.

Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu a solicitat CNA acordul pentru prezentarea pe postul naţional de televiziune a clipului de autopromovare a festivalului care conţine siglele organizatorilor, sponsorilor, partenerilor media etc, dar şi a spectacolelor înregistrate în timpul festivalului şi care vor fi difuzate pe posturile Radio România Cultural, Radio România Internaţional şi Radio România Actualităţi.

Clipul promoţional al festivalului va apărea pe TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR Cultural şi TVR Internaţional, iar pe TVR Info, în perioada 15 mai - 7 iunie, va fi prezentat programul manifestării. CNA a aprobat promovarea festivalului pe posturile TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici