Întâlnire cu dramaturgul spaniol Juan Mayorga, luni, la Teatrul Mic

Teatrul Mic organizează, luni, o întâlnire cu unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi din Spania, Juan Mayorga, autorul piesei "Hamelin", după care a fost realizat cel mai recent spectacol al instituţiei culturale.

37 afișări
Imaginea articolului Întâlnire cu dramaturgul spaniol Juan Mayorga, luni, la Teatrul Mic

Întâlnire cu dramaturgul spaniol Juan Mayorga, luni, la Teatrul Mic

Dramaturgul va aborda, la întâlnirea cu publicul, teme ca implicarea socială a teatrului, dar şi traseul complet de creaţie, de la ideile autorului, soluţiile regizorului şi lectura actorilor.

Alături de dramaturg, vor fi prezenţi la discuţii regizorul spectacolului "Hamelin-legea tăcerii", Claudiu Goga, directorul Teatrului Mic, Florin Călinescu, directorul Institutului Cervantes din Bucureşti, Joaquin Garrigos, dar şi întreaga echipă de producţie a spectacolului.

Juan Mayorga este unul dintre cei mai bine cotaţi dramaturgi contemporani ai Spaniei, iar "Hamelin" este unul dintre cele mai interesante texte ale sale. Ultima premieră a Teatrului Mic înseamnă şi o premieră pe ţară a acestui text şi prilejuieşte, prin intermediul Institutului Cervantes, o întâlnire cu autorul.

Spectacolul de la Teatrul Mic după piesa lui Mayorga, cu titlul "Hamelin-legea tăcerii", a avut premiera pe 9 şi 10 aprilie.

"Hamelin" este un basm modern cu accente de thriller judiciar, pusă în scenă de Claudiu Goga. În acelaşi timp, piesa este o poveste despre culpa colectivă şi despre pedeapsă, despre manipularea inocenţei şi mizeria civilizaţiei moderne, despre pervertirea cuvintelor şi copilăria ameninţată, despre o societate care îşi abandonează copiii, erijându-se în victimă scandalizată a unui delict de care este coresponsabilă.

"Fără îndoială, de la Antigona lui Sofocle, au existat dramaturgi care au fost capabili să extragă ceea ce e universal din particular, să arate prin teatru marile conflicte, marile dezbateri ale umanităţii. Teatrul e capabil să prezinte ceea ce nu e posibil să spui prin concepte şi categorii filosofice. Hamelin vorbeşte despre violenţă, justiţie, limbaj; bineînţeles, nu este o dezbatere finalizată, dar atrage atenţia asupra acestor probleme; teatrul îi poate face pe oameni să se gândească la aceste lucruri", spune dramaturgul.

Din distribuţie fac parte Gheorghe Visu, Marius Cordoş, Dana Dembinski-Medeleanu, Radu Zeţu, Ovidiu Niculescu, Mihaela Rădescu, Dorin Andone, Liliana Pană, Radu Iacoban şi Cristina Mihăiescu.

Scenografia este semnată de Liliana Cenean şi Ştefan Caragiu, iar light-design-ul, de Iulian Bălţătescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici