Intervenţiile artistice din staţia de metrou Piaţa Victoriei - expuse la Cărtureşti

Cele 23 de propuneri ale unei echipe care va realiza, în 2009, o intervenţie artistică la staţia de metrou Piaţa Victoriei vor fi expuse, timp de două săptămâni, la galeria sub_Cărtureşti, din strada Arthur Verona, au anunţat organizatorii.

35 afișări
Imaginea articolului Intervenţiile artistice din staţia de metrou Piaţa Victoriei - expuse la Cărtureşti

Intervenţiile artistice din staţia de metrou Piaţa Victoriei - expuse la Cărtureşti (Imagine: Mediafax Foto)

Juriul ce va hotărî care dintre propuneri va fi aplicată în staţia de metrou Piaţa Victoriei este format din şase reprezentanţi ai instituţiilor implicate în program, Unicredit, Muzeul Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul de Geologie, Metrorex şi revista TimeOut.

Şi publicul are un cuvânt de spus, vizitatorii galeriei putând vota proiectul lor preferat până pe 7 noiembrie.

Conceptele de modificare a staţiei de metrou Piaţa Victoriei au fost realizate de 13 artişti români şi doi artişti britanici. Lucrările au fost inspirate din aproximativ 100 de proiecte realizate de copii în cadrul unor ateliere care au avut loc la muzee din Bucureşti.

Irina Abaza, membru al echipei "I Love Bucharest", responsabilă de intervenţia artistică, a declarat că proiectul are ca obiectiv prezentarea de surprize pentru locuitorii Bucureştiului.

"Metroul este ca un muzeu uriaş (...) timpul pierdul la metrou poate fi fructificat. Putem să îi facem pe oameni să se bucure de acest timp petrecut în staţia de metrou", a declarat aceasta.

De asemenea, un alt obiectiv al programului este marcarea muzeelor care se află în zona staţiei de metrou.

Potrivit organizatorilor, intervenţia urmează să fie realizată, cel mai probabil, în primăvara anului viitor.

Modificarea staţiei de metrou face parte din programul "Bucharest metroArt. Arta te priveşte" realizat de echipa "I Love Bucharest".

Aceasta nu este prima intervenţie de acest gen a echipei de artişti. În august, o echipă de 20 de artişti a pictat pereţii staţiei de metrou Gara de Nord 1.

Tematica decorului - vechi şi nou în Bucureşti, rememorări, recompuneri şi proiectări - a fost stabilită de echipa "I Love Bucharest", de comun acord cu SC Metrorex SA, pe baza răspunsurilor oferite de călători, în urma unor chestionare completate în aprilie.

Intervenţia s-a desfăşurat sub egida Anului European al Dialogului Intercultural - 2008.

Prima etapă a proiectului "Bucharest metroArt" a presupus un workshop, organizat în perioada 24 iunie - 13 iulie, în cadrul căruia copiii participanţi au realizat desene, propuse pentru decorarea staţiei de metrou Piaţa Victoriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici