INTERVIU Chris Simion, directorul Undercloud: Nu-i poţi vinde spectatorului Undercloud cioara vopsită, căci nu-ţi permite

Interviul cu directorul Undercloud Chris Simion prefaţează cele 10 zile de teatru-experienţă. Între 22-31 august, Undercloud 2016 se întâmplă pentru prima dată la Arcub – Hanul Gabroveni şi vine cu peste 40 de experienţe, spuma spectacolelor independente de la noi, 6 spectacole din străinătate.

567 afișări
Imaginea articolului INTERVIU Chris Simion, directorul Undercloud: Nu-i poţi vinde spectatorului Undercloud cioara vopsită, căci nu-ţi permite

INTERVIU Chris Simion, directorul Undercloud: Nu-i poţi vinde spectatorului Undercloud cioara vopsită, căci nu-ţi permite

Interviul cu Chris Simion, director, prefaţează cele 10 zile de teatru Undercloud. Între 22-31 august, Undercloud 2016 se întâmplă pentru prima dată la Arcub – Hanul Gabroveni şi vine cu peste 40 de experienţe, spuma spectacolelor independente de la noi, 6 spectacole din străinătate.

În interviu, Chris Simion accentuează tradiţia Undercloud:

”Este cel mai vechi festival de teatru independent, singurul internaţional. Am început pe Terasa Motoare / Lăptăria lui Enache, am continuat la MŢR şi acum am ajuns la Arcub – Hanul Gabroveni, unde, printre altele, susţinem „Bucureşti 2021, Bucureşti – capitală europeană”.”

În viziunea directorului Festivalului, Undercloud - teatru ca atitudine, ca experienţă:

”Este o atitudine. Este o experienţă care răspunde nevoilor omului contemporan, se adresează timpului prezent şi reprezintă societatea noastră reală sau imaginată. Iar la Undercloud, teatrul îşi permite să fie chiar o stare, o emoţie de 10 zile.”

Interviul integral:

Reporter: Teatru. Ce mai înseamnă teatrul? Redefineşte prin exemple spectacole Undercloud.

Chris Simion: Teatrul nu este o definiţie. Este o atitudine. Este o experienţă care răspunde nevoilor omului contemporan, se adresează timpului prezent şi reprezintă societatea noastră reală sau imaginată. Iar la Undercloud, teatrul îşi permite să fie chiar o stare, o emoţie de 10 zile. Spectacolele Undercloud sunt experienţe vii, active, care lucrează pe spectator. Girăm pentru calitate şi inovaţie. Asta înseamnă că nu ieşi din sală aşa cum ai intrat, neatins, nemodificat. Undercloud 2016 se întâmplă pentru prima dată la Arcub – Hanul Gabroveni şi vine cu peste 40 de experienţe, spuma spectacolelor independente de la noi, 6 spectacole din străinătate din Israel, Grecia, Franţa, Anglia, Republica Moldova, Rusia. Dramaturgul Matei Vişniec va fi prezent pentru că are în festival 4 producţii, printre care CABARET DADA, care punctează centenarul Dada. Mihai Măniuţiu, regizor şi directorul Teatrul Naţional Cluj, va susţine o discuţie liberă cu spectatorii Undercloud şi va primi Premiul pentru Teatrul Liber – Under Any Cloud. Pe toată perioada Festivalului în foaierul principal se va desfăşura în exclusivitate expoziţia unicat NEGAŢIA DADAISTĂ, care susţine avangarda Undercloud, prezentată în premieră de Galeria AraArt, realizată pe bază de colecţii private. Invitatul de onoare al festivalului este celebrul scriitor francez Pascal Bruckner, care îşi lansează prima piesa de teatru din carieră, „Crăciun la palat”. Distribuţia spectacolului-lectură prezentat pe 25 august este formată din Marian Râlea, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, George Ivaşcu şi Vlad Logigan; dramatizarea şi regia: Chris Simion-Mercurian.

Reporter: Construieşte portretul publicului festivalului. Tot din poveştile Undercloud.

Chris Simion: Publicul Undercloud e un public deştept, dezinhibat, riguros, lipsit de prejudecăţi, cu atitudine şi nu-l poţi păcăli cu chestii mediocre. Nu-i poţi vinde spectatorului Undercloud cioara vopsită, căci nu-ţi permite. Spectatorii Undercloud ne-au ajutat să creştem organic de la an la an prin exigenţele lor. Spectatori între 25 şi 50 de ani în mare parte, din diferite domenii, dar toţi intelectuali, lucrând în multinaţionale, în publicitate, în pedagogie, avocatură, medicină.

Reporter: Cum întăreşte festivalul brandul Bucureştiului? Integrează festivalul în old town Bucharest.

Chris Simion: Undercloud a devenit un reper pentru mişcarea independentă de teatru. Este aşteptat de bucureşteni şi căutat de turişti din alte oraşe şi, mai nou, chiar din străinătate. Este cel mai vechi festival de teatru independent, singurul internaţional. Am început pe Terasa Motoare / Lăptăria lui Enache, am continuat la MŢR şi acum am ajuns la Arcub – Hanul Gabroveni, unde, printre altele, susţinem „Bucureşti 2021, Bucureşti – capitală europeană”. Festivalul generează trafic, mii de spectatori direcţi consumă la fiecare ediţie Undercloud şi, pentru Centrul Vechi al Bucureştiului, care, în ultimii ani, este recunoscut pentru clubbing şi viaţa de noapte, venim cu o alternativă culturală atipică, inedită pentru acest perimetru, anume teatru independent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici