Propunerea României pentru Premiile Oscar: Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu

Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, a fost desemnat, cu majoritate de voturi, drept propunerea României pentru Premiul Oscar, la secţiunea cel mai bun film străin, în 2016.

436 afișări
Imaginea articolului Propunerea României pentru Premiile Oscar: Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu

Propunerea României pentru Premiile Oscar: Filmul "Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Juriul care a votat a fost format din: Dana Duma, Magda Mihăilescu, Eugenia Vodă Mihai Fulger, Andra Petrescu, Irina Trocan, Lucian Maier şi Florentina Ciuverca.

"Sieranevada", în regia lui Cristi Puiu, a fost selectat în competiţia oficială a Festivalului de Film de la Cannes în 2016.

Acţiunea filmului este plasată la trei zile de la atentatul din redacţia publicaţiei pariziene Charlie Hebdo şi la patruzeci de zile de la moartea tatălui lui Lary. Acesta urmează să îşi petreacă ziua de sâmbătă la comemorarea celui dispărut. Întrunirea de familie nu se derulează însă conform aşteptărilor: discuţiile sunt aprinse şi diferenţele de opinii nu întârzie să apară. Cu actorii Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru, Sorin Medeleni şi Ana Ciontea, Sieranevada va rula în cinematografele din România din 9 septembrie.

"Regizorul rebel şi nonconformist, românul Cristi Puiu ne-a revelat un film problematic şi inteligent în 2010, un thriller de trei ore, «Aurora» şi suntem extrem de entuziasmaţi că revine cu filmul «Sieranevada» în «sfada» de la Cannes. În vreme ce «Aurora» era ultraeconomic în ceea ce priveşte dialogul, noul film, prin contrast, se ţese în jurul unei familii care se adună la parastasul unui bătrân venerabil care a murit recent, iar întâlnirea în circumstanţele astea generează vorbă, logoree, zumzet. Toată lumea din familie vorbeşte în film", scriau jurnaliştii de la publicaţia Little White Lies, despre filmul "Sieranevada".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici