"Bacalaureat" al lui Mungiu şi "Sieranevada", de Cristi Puiu, în competiţie la Festivalul de Film de la New York. Cu ce filme vor concura

Cea de-a 54-a ediţie a Festivalului de Film de la New York,ce va avea loc între 30 septembrie-16 octombrie,a anunţat cele 25 de filme incluse în selecţia oficială a competiţiei, printre acestea numărându-se “Bacalaureat”,de Cristian Mungiu,“Sieranevada”,de Cristi Puiu şi “Toni Erdmann”, de Maren Ade.

561 afișări
Imaginea articolului "Bacalaureat" al lui Mungiu şi "Sieranevada", de Cristi Puiu, în competiţie la Festivalul de Film de la New York. Cu ce filme vor concura

Cristian Mungiu

Selecţia oficială NYFF cuprinde filme care au rulat la festivaluri faimoase de pe mapamond, precum Festivalul Sundance din SUA, Festivalul de Film de la Berlin, cel de la Cannes, făcând din NYFF un eveniment de interes pentru cinefili.

Cum Festivalul Internaţional de Film de la Toronto şi Festivalul de Film de la Veneţia şi-au anunţat filmele intrate în competiţia oficială, este vremea ca Festivalul de Film de la New York să dezvăluie lista filmelor ce vor fi proiectate în această toamnă în metropola newyorkcheză, în perioada 30 septembrie-16 octombrie.

Filmul “The 13th,” regizat de Ava DuVernay va fi proiectat în deschiderea Festivalului, iar filmul lui Mike Mills “20th Century Women” va rula în cadrul selecţiei Centerpiece, în timp ce “The Lost City of Z,” regizat de James Gray va fi proiectat în noaptea de închidere a festivalului.

Din selecţia oficială a NYFF se regăseşte filmul lui Ken Loach “I, Daniel Blake,” despre un bărbat care se luptă să obţină ajutor din partea guvernului după un atac de cord, film ce a câştigat Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes în acest an, dar şi comedia lui Maren Ade “Toni Erdmann”, care se axează pe un tată original şi fiica sa corporatistă, care luat Premiul Internaţional al Criticilor, la Cannes. De asemenea, pe listă figurează filmul lui Olivier Assayas în care joacă Kristen Stewart, “Personal Shopper” şi drama lui Cristian Mungiu “Bacalaureat”, film premiat pentru regie la Cannes în acest an, dar şi “Paterson” de Jim Jarmusch şi “Julieta” lui Pedro Almodovar.

“Manchester by the Sea” regizat de Kenneth Longergan se află în competiţia NYFF, în timp ce filme premiate la Festivalul de Film de la Berlin precum “Fire at Sea,” documentarul lui Gianfranco Rosi premiat cu Ursul de Aur şi “Things to Come,” regizat de Mia Hansen-Love, care a primit premiul pentru regie la acelaşi festival de film, sunt incluse la rândul lor în competiţia festivalului de film american NYFF.

Actriţa Isabelle Huppert joacă în două filme selecţionate în cadrul NYFF “Things to Come” şi în filmul regizat de Paul Verhoeven “Elle”, în timp ce actriţa americană Stewart joacă în “Personal Shopper” şi în “Certain Women”, regizat de Kelly Reichart.

Cea de-a 54-a ediţie a New York Film Festival, ce va avea loc la Film Society of Lincoln Center, este programată între 30 septembrie-16 octombrie.

Lista completă a filmelor înscrise în selecţia oficială a celei de-a 54-a ediţii a New York Film Festival:

Seara deschiderii: “The 13th”, regizat de Ava DuVernay

Secţiunea Centerpiece: “20th Century Women” de Mike Mills

Seara închiderii:“The Lost City of Z”, regizat de James Gray

“Aquarius,” regizat de Kleber Mendonça Filho
“Certain Women,” regizat de Kelly Reichardt
“Elle,” regizat de Paul Verhoeven
“Fire at Sea (Fuocoammare),” regizat de Gianfranco Rosi
“Graduation (Bacalaureat),” regizat de Cristian Mungiu
“Hermia and Helena,” regizat de Matías Piñeiro
“I, Daniel Blake,”regizat de Ken Loach
“Julieta,” regizat de Pedro Almodóvar
“Manchester by the Sea,” regizat de Kenneth Lonergan
“Moonlight,” regizat de Barry Jenkins
“My Entire High School Sinking into the Sea,” regizat de Dash Shaw
“Neruda,” regizat de Pablo Larraín
“Paterson,” regizat de Jim Jarmusch
“Personal Shopper,”regizat de Olivier Assayas
“The Rehearsal,”regizat de Alison Maclean
“Sieranevada,” regizat de Cristi Puiu
“Son of Joseph (Le fils de Joseph),” regizat de Eugène Green
“Staying Vertical (Rester vertical),” regizat de Alain Guiraudie
“Things to Come (L’Avenir),” regizat de Mia Hansen-Løve
“Toni Erdmann,”regizat de Maren Ade
“The Unknown Girl,” regizat de Jean-Pierre and Luc Dardenne
“Yourself and Yours,” regizat de Hong Sangsoo

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici