Iohannis: Trebuie să redăm culturii şi educaţiei locul care li se cuvine într-o societate puternică

Preşedintele Klaus Iohannis spune că deschiderea Festivalului Internaţional "George Enescu" ”reprezintă un nou prilej pentru România de a-şi promova cultura şi spiritul”, adăugând că românii trebuie să redea ”culturii şi educaţiei deopotrivă locul care li se cuvine într-o societate puternică”.

109 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Trebuie să redăm culturii şi educaţiei locul care li se cuvine într-o societate puternică

Klaus Iohannis (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)

”Deschiderea de ieri seară a Festivalului Internaţional «George Enescu», aflat la ediţia a XXII-a, reprezintă un nou prilej pentru România de a-şi promova cultura şi spiritul, graţie marelui nostru compozitor. Sunt convins că, timp de trei săptămâni, unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate la Bucureşti va reuni mii de iubitori de muzică clasică, de acasă şi din întreaga lume. Trebuie să redăm culturii, şi educaţiei deopotrivă, locul care li se cuvine într-o societate puternică”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Mesajul, care a adunat mii de like-uri şi zeci de comentarii, este însoţit de trei fotografii în care preşedintele apare alături de soţia sa, Carmen Iohannis.

Festivalul Internaţional "George Enescu" a început, duminică seară, la Sala Palatului din Bucureşti, la gala de deschidere participând preşedintele Klaus Iohannis, care a venit împreună cu soţia sa, aceasta purtând o rochie lungă, de culoare turcoaz.

Şeful statului şi soţia sa au ajuns la Sala Palatului cu câteva momente înainte de începerea concertului de deschidere a festivalului.

La sosirea preşedintelui, în faţa Sălii Palatului au fost prezente câteva persoane care au huiduit.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" s-a deschis cu "Rapsodia Română Nr. 1", de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroşi tineri muzicieni din România, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" are loc între 30 august şi 20 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, la 134 de ani de la naşterea marelui compozitor român şi 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici