Ion Bârlădeanu, despre premiul Emmy: Îmi vine să-l înjur pe Dumnezeu

Ion Bârlădeanu, protagonistul documentarului "Lumea văzută de Ion B.", produs de HBO România şi regizat de Alexander Nanau, care a fost premiat marţi la categoria "Arts Programming", la cea de-a 38-a ediţie a Premiilor Emmy, a declarat jurnaliştilor EVZ referitor la premiul Emmy că îi vine să-l înjure pe Dumnezeu.

51 afișări
Imaginea articolului Ion Bârlădeanu, despre premiul Emmy: Îmi vine să-l înjur pe Dumnezeu

Ion Bârlădeanu, despre premiul Emmy: Îmi vine să-l înjur pe Dumnezeu

"Am auzit ştirea la magăoaia asta (radioul vechi găsit în ghenă - n.r.) dimineaţă. Îmi vine să-l înjur pe Dumnezeu. Regizorul Nanau calcă pe covorul roşu, iar eu culeg chiştoace de pe stradă", le-a spus Ion Bârlădeanu jurnaliştilor EVZ care l-au vizitat, marţi, în camera pe care o ocupă la subsolul unui bloc din centrul Capitalei.

Povestea lui Ion Bârlădeanu, bărbatul de 64 de ani ridicat din mizerie de colajele pe care le-a realizat timp de mai bine de 30 de ani cu bucăţi de ziare culese de prin ziare a fost transpusă în documentar de către regizorul Alexander Nanau.

Pentru exotism şi luciditate, filmul "Lumea văzută de Ion B" a fost distins, aseară, la New York, în cadrul celei de-a 38-a ediţii a galei organizate de International Academy of Television Arts & Sciences, cu premiul Emmy la categoria "Arts Programming".

Citeşte mai multe despre ce spune Ion Bârlădeanu referitor la premiul Emmy pe www.evz.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici