Ion Cristoiu ar putea să se retragă din emisiunea "Sinteza zilei"

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că ar putea să se retragă, la sfârşitul lunii decembrie, din postura de invitat permanent al emisiunii "Sinteza zilei", de la Antena 3, dacă Partidul Conservator va avea oameni în noul Guvern.

399 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu ar putea să se retragă din emisiunea "Sinteza zilei"

Ion Cristoiu ar putea să se retragă din emisiunea "Sinteza zilei" (Imagine: Mediafax Foto)

Posibila retragere a lui Ion Cristoiu din emisiunea "Sinteza zilei" are la bază faptul că telespectatorii ar putea considera că jurnalistul "face jocurile patronatului", în condiţiile în care televiziunea Antena 3 face parte din trustul Intact, deţinut de familia Voiculescu.

Dan Voiculescu este preşedintele fondator al Partidului Conservator.

"Nu este vorba că mă tem de presiuni din partea patronatului. Mă tem de faptul că telespectatorii vor interpreta indiferent ce voi spune. Dacă aş lăuda, admiţând că noul Guvern face ceva bun, telespectatorii vor spune că fac jocurile patronatului, dacă voi critica, vor spune că joc o comedie (...) Este vorba că telespectatorii interpretează indiferent ce voi spune şi eu m-aş simţi stânjenit. Este foarte greu să te simţi în largul tău, când ştii că toată lumea te interpretează", a spus Ion Cristoiu.

El a precizat că va părăsi emisiunea moderată de Mihai Gâdea numai dacă PC va avea oameni în noul Guvern.

"La sfârşitul acestui an, noi trebuie să ne reînnoim contractul (...) PC nu are cum să iasă din alianţa cu PSD, poate să rămână în Parlament, însă este vorba despre asumarea actului de guvernare, prin miniştri şi secretari de stat", a explicat jurnalistul.

Intenţia lui Ion Cristoiu vizează doar emisiunea "Sinteza zilei", nu şi celelalte emisiuni ale sale, realizate la televiziuni ale trustului Intact, respectiv "Zig-Zag cu Ion Cristoiu" (Antena 3) şi "Ora presei" (Antena 2).

Totodată, Ion Cristoiu spune că va scrie în continuare editoriale la Jurnalul Naţional, care face parte tot din trustul Intact.

"Este vorba doar de emisiunea «Sinteza zilei», care este o emisiune de analiză politică. La alte emisiuni sunt jurnalist. Nu se pune în legătură cu alte emisiuni, nici cu Jurnalul (Naţional, n.r.), unde scriu şi nu sunt sub privirile telespectatorilor", a precizat Cristoiu.

Ion Cristoiu este jurnalist, scriitor şi analist politic. În prezent, el este moderatorul emisiunii "Zig-Zag cu Ion Cristoiu" şi invitat permanent al emisiunii realizate de Mihai Gâdea, "Sinteza zilei", ambele programe fiind difuzate de televiziunea Antena 3, dar şi realizator al emisiunii "Ora presei" la Antena 2. În plus, Ion Cristoiu este editorialist la cotidianul Jurnalul Naţional.

De asemenea, pe 18 septembrie, Cristoiu a fost ales, în şedinţa Consiliului Uniunii Scriitorilor, membru al Uniunii Scriitorilor din România (USR).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici