Iorgulescu: Sunt convins că Papa Benedict îşi va nuanţa declaraţiile

Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, s-a declarat convins că Papa Benedict al XVI-lea îşi va nuanţa declaraţiile, după ce a a semnat un document care afirmă că unica şi adevărata Biserică a lui Hristos e cea catolică.

2 afișări
Imaginea articolului Iorgulescu: Sunt convins că Papa Benedict îşi va nuanţa declaraţiile

Iorgulescu: Sunt convins că Papa Benedict al XVI-lea îşi va nuanţa declaraţiile

"În legătură cu declaraţia papei, am privit-o cu destulă reţinere pentru că aşteptam, după vizita papei Paul al II-lea în România, după urmarea discuţiilor atât de calde, fraterne aş spune între reprezentanţii bisericii ortodoxe şi ai bisericii catolice, să mergem în continuare într-o cât mai bună conlucrare. Este surprinzătoare această declaraţie. Noi suntem un popor ortodox, ne-am născut aici, la gurile Dunării, apostolul Andrei este cel care i-a creştinat pe români. Suntem un popor creştin şi ortodox, trebuie să ne menţinem aceeaşi demnitate şi să ne păstrăm valorile bisericii noastre. Sunt convins că papa va veni cu oarecari să spunem amendamente la această precizare pe care a făcut-o şi sunt convins că, în cele din urmă, într-o Europă unită, vom avea şi o biserică creştină unificată", a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă Adrian Iorgulescu.

Întrebat cum comentează reacţia suveranului pontif, ministrul Culturii şi Cultelor a spus că papa îşi va modifica declaraţiile, mai ales în virtutea relaţiilor strânse consemnate în ultimii ani între biserica ortodoxă şi cea catolică.

Chestionat dacă reacţia papei poate fi considerată totuşi o gafă, ministrul a evitat un răspuns direct.

"Nu-mi permit să comentez spusele papei, cred însă că Europa are nevoie de alt tip de mesaje: unificatore, şi nu de dezbinare", a mai spus Adrian Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici