Irina Radu: Valeriu Lazarov a fost pentru mine un profesor şi un prieten

Irina Radu, care a colaborat cu Valeriu Lazarov pentru mai multe proiecte de televiziune, a declarat pentru MEDIAFAX că producătorul român a fost pentru ea un profesor şi un prieten.

325 afișări
Imaginea articolului Irina Radu: Valeriu Lazarov a fost pentru mine un profesor şi un prieten

Irina Radu: Valeriu Lazarov a fost pentru mine un profesor şi un prieten (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov

"Valeriu Lazarov a fost pentru mine un profesor şi un prieten. Am învăţat multe lucruri de la el şi sunt convinsă că îi plăcea postura de mentor. Puţini oameni de televiziune au deschiderea să-i înveţe pe alţii. Valeriu este reprezentarea omului care, ştiind cât de mult ştie, nu se temea să împartă cu alţii. Avea mirosul succesului, simţea de la distanţă cine poate avea succes ca prezentator, ca producător, ca actor, ca invitat. Cred că Valeriu a respirat prin televiziune şi, de aceea, când nu a mai putut simţi pulsul emisiunilor live şi lumina reflectoarelor, s-a retras acolo unde se termină marile spectacole ale vieţii...", a spus Irina Radu.

Irina Radu a colaborat cu Valeriu Lazarov atât la Televiziunea Română, cât şi la Kanal D. Irina Radu a anunţat, marţi, că va pleca, pe 17 august, din funcţia de director de producţie al televiziunii Kanal D şi îşi va deschide propria firmă de media.

Valeriu Lazarov a debutat la Televiziunea Naţională, fiind angajat al acesteia în perioada 1957 - 1968. După 1990, Valeriu Lazarov a revoluţionat divertismentul de televiziune din România şi a rămas constant aproape de TVR, aducând pe micul ecran, la TVR 1, emisiunea "Surprize, Surprize", cea mai longevivă producţie de televiziune.

La sfârşitul anului trecut, pe TVR 1 a fost difuzată emisiunea "Revelionul Magic", produsă de Valeriu Lazarov pentru Televiziunea Publică. Alte două proiecte, realizate de TVR în colaborare cu Valeriu Lazarov, au fost emisiunile "Iartă-mă" şi "Ploaia stelelor".

În colaborare cu televiziunea Kanal D, Valeriu Lazarov a realizat emisiunile "Furori" şi "Imprevizibilii", dar şi serialul "Chiquititas".

Producătorul de televiziune Valeriu Lazarov a murit marţi dimineaţă, la Madrid, la vârsta de 73 de ani, din cauze naturale, potrivit informaţiilor oferite de fiul acestuia, Valerio, citat de publico.es. Trupul neînsufleţit al producătorului de televiziune va fi transportat marţi la un serviciu de pompe funebre din localitatea madrilenă Tres Cantos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici