"Jocul Ripper", un nou roman scris de Isabel Allende, lansat miercuri, în Bucureşti

"Jocul Ripper", un nou roman scris de Isabel Allende, va fi lansat miercuri, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

33 afișări
Imaginea articolului "Jocul Ripper", un nou roman scris de Isabel Allende, lansat miercuri, în Bucureşti

"Jocul Ripper", un nou roman scris de Isabel Allende, lansat miercuri, în Bucureşti

La evenimentul de lansare vor participa Ioana Bâldea Constantinescu, scriitoare şi jurnalist cultural, Elisabeta Lăsconi, critic literar, şi Iuliana Alexa, redactor-şef al ediţiei în limba română a revistei Psychologies. Întâlnirea va fi moderată de Andreea Răsuceanu, critic literar şi senior editor Humanitas Fiction, iar actriţa Letiţia Vlădescu va citi un fragment din roman.

În noua carte apărută la Humanitas Fiction, în traducerea Corneliei Rădulescu, celebra scriitoare chiliană se îndepărtează de stilul literar care a consacrat-o, cel al realismului magic şi al ficţiunii istorice, şi abordează o tematică nouă. Rezultatul este un pasionant thriller care o apropie pe Isabel Allende de mari scriitori ai genului ca Agatha Christie şi Arthur Conan Doyle.

"Jocul RIPPER" este un amestec straniu, o sărbătoare literară, o combinaţie între o poveste poliţistă plină de suspans şi o saga romantică, se arată în comunicatul citat.

Amanda Martín este o adolescentă precoce, obsedată de Ripper, un joc pe internet care presupune dezlegarea unor crime şi mistere. Face parte dintr-un grup de jucători în care ceilalţi patru participanţi sunt, asemenea ei, adolescenţi retraşi, cu minţi strălucite, din diferite colţuri ale lumii. Lor li se alătura bunicul Amandei, de care aceasta se apropiase mai mult după divorţul părinţilor ei. Mama fetei, Indiana, e specialistă în aromoterapie şi oscilează între cele două relaţii pe care le are cu Alan, descendentul uneia dintre cele mai bogate familii din San Francisco, şi cu Ryan, un fost membru al marinei militare. Când în oraş sunt semnalate mai multe crime misterioase, care par să nu aibă legătura între ele, Amanda se adânceşte în dezlegarea lor, fără să bănuiască însă vreo clipă că, în scurtă vreme, chiar mama sa va fi în pericol de moarte. Ea va trebui să dezlege, alături de prieteni şi de bunicul său, un puzzle diabolic, care depăşeşte graniţa ficţiunii şi invadează realitatea, rezultat al unei minţi feroce şi necruţătoare.

Isabel Allende, nepoata fostului preşedinte chilian Salvador Allende, s-a născut în 1942, la Lima, în Peru. Şi-a petrecut copilăria în Chile, iar, în timpul dictaturii lui Pinochet, s-a refuziat în Venezuela, unde a rămas timp de 15 ani şi a lucrat ca ziaristă. În 1982, primul său roman, "Casa spiritelor", are un succes fulminant şi devine imediat bestseller internaţional. În 1984, a publicat "Despre dragoste şi umbră", apoi "Eva Luna" (1987), "Povestirile Evei Luna" (1989) şi "Planul infinit" (1991). În anul 1992, fiica scriitoarei, bolnavă de porfirie, a murit. Următoarea sa carte, "Paula" (1994), îi este dedicată. De mult succes se bucură insolitul volum "Afrodita" (1997), romanele "Fiica norocului" (1999) şi "Portret în sepia" (2000), volumul de memorii "Ţara mea inventată" (2003) şi romanul "Zorro" (2005). În 2006, i-a apărut romanul "Inés a sufletului meu", în 2007, a publicat volumul autobiografic "Suma zilelor", în 2009, romanul "Insula de sub mare", iar, în 2011, "Caietul Mayei", toate bestselleruri internaţionale. La începutul anului 2014 a apărut "Jocul Ripper", primul thriller al autoarei. În 1994, statul francez i-a acordat titlul de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, iar, în 2004, a fost primită în American Academy of Arts and Letters.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici