Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, în juriul Festivalului de Film Raindance 2013

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, va face parte din juriul celei de-a 21-a ediţii a Festivalului de Film Raindance.

147 afișări
Imaginea articolului Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, în juriul Festivalului de Film Raindance 2013

Julian Assange (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Festivalul de Film Raindance, care se va desfăşura în perioada 25 septembrie - 6 octombrie, este un eveniment cultural organizat la Londra pentru a celebra filmele independente, informează screendaily.com.

Numirea jurnalistului australian în juriul acestui festival este una controversată. Fondatorul şi editorul-şef al site-ului WikiLeaks s-a refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra, în iunie 2012, pentru a evita extrădarea sa în Suedia, unde riscă să fie judecat pentru presupuse agresiuni sexuale.

Julian Assange se teme că Suedia îl va extrăda în Statele Unite, unde ar putea fi judecat pentru dezvăluirea pe site-ul WikiLeaks a unui număr considerabil de documente militare şi diplomatice secrete.

Elliot Grove, fondatorul Festivalului de Film Raindance, a declarat: "În fiecare an, Raindance Film Festival invită persoane interesante în juriul său. În trecut, am avut (în juriu) muzicieni precum Mick Jones, Marky Ramone şi Iggy Pop. În acest an, suntem încântaţi că Julian Assange a acceptat invitaţia noastră".

Julian Assange a produs un film documentar, "Mediastan", care va fi difuzat în cadrul acestui festival.

Potrivit organizatorilor evenimentului, Julian Assange va viziona filmele din competiţia festivalului în ambasada ecuadoriană din Londra şi nu va participa la ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc pe 5 octombrie.

Un scurtmetraj va primi trofeul "Film of the Festival", un premiu care va aduce acestui film în mod automat includerea pe lista scurtă de propuneri pentru nominalizarea la premiile Oscar.

Din juriul festivalului mai fac parte, printre alţii, actorul Sean Brosnan, fiul celebrului Pierce Brosnan, Anthony Chen, regizorul chinez al filmului "Ilo Ilo", recompensat cu trofeul Camera d'Or la Cannes, actorul britanic Jason Flemyng şi solista trupei Portishead, Beth Gibbons.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici