Jurnalista Indira Crasnea, aleasă preşedinte al CRP

Jurnalista Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al agenţiei MEDIAFAX, a fost aleasă, joi, preşedinte al Clubului Român de Presă (CRP) de către Adunarea Generală a Clubului, pentru un mandat de doi ani.

93 afișări
Imaginea articolului Jurnalista Indira Crasnea, aleasă preşedinte al CRP

Jurnalista Indira Crasnea, aleasă preşedinte al CRP

"CRP este încă în proces de reformă şi a fost şi în aceste 9 luni de zile ale interimatului. Am avut o colaborare bună cu colegii mei din vechiul Consiliu de Onoare şi care se regăsesc, în mare, în organismul de conducere. Am avut discuţii, controverse, temeri. Le-am rezolvat astăzi prin aceste decizii", a declarat Indira Crasnea.

Totodată, aceasta a vorbit despre ratificarea protocolului cu Asociaţia Jurnaliştilor din România şi despre aprobarea noului statut, considerate drept "chestiuni importante de reformă".

"După această perioadă de căutări, probabil vom fi mult mai pragamatici, mai determinaţi. Determinarea mea şi a colegilor mei este spre tot ce poate fi bun pentru redobândirea respectului pentru meseria de jurnalist şi pentru redresarea industriei mass-media", a mai spus Crasnea.

"Prezenţa mea în fruntea acestui Consiliu de Onoare este un semn al echilibrului şi deschiderii Clubului Român de Presă", a conchis Crasnea.

Pentru funcţia de preşedinte al asociaţiei s-au înscris doi candidaţi: Indira Crasnea, redactor-şef adjunct al agenţiei MEDIAFAX, şi Adrian Voinea, director general al SC Media Sud Management SA, editorul cotidianului Curierul Naţional.

Indira Crasnea a asigurat interimatul Clubului Român de Presă din februarie 2008, când reprezentanţii patronilor prezenţi la şedinţa Adunării Generale a CRP din 10 februarie au decis să aleagă un preşedinte interimar.

Totodată, membrii CRP decis, în Adunarea Generală de joi, ratificarea protocolului agreat cu Asociaţia Jurnaliştilor din România (AJR), continuându-se procesul de reformare început în urmă cu doi ani. Conform declaraţiilor lui George Enea, secretar general al CRP, protocolul CRP cu AJR prevede înfiinţarea unui organism - comisia media -, care are rolul de a rezolva plângerile deontologice, urmând ca cele două organizaţii să le discute în comun.

De asemenea, au fost discutate şi aprobate modificări importante aduse Statutului Asociaţiei, printre care enumerăm: democratizarea CRP prin introducerea posibilităţii formelor asociative din zona mass-media de a deveni membri ai CRP, renunţarea la privilegiile membrilor fondatori, inclusiv statutul acestora de membri de drept ai Consiliului de Onoare, acordarea membrilor inviduali ai CRP posibilitatea de a deveni Preşedinte al CRP, alinierea CRP la dinamica industriei de presă, crearea posibilităţii entităţilor mass-media online de a deveni membri ai CRP.

Adunarea Generală a CRP a ales, de asemenea, şi membri ai Consiliului de Onoare: Răzvan Corneţeanu (Adevărul SA), Ioan Roşca (ANP Agerpres), Constantin Diaconescu (C.D. Press SRL), Adrian Voinea (Curierul Naţional SA), Valentin Nicolau (Europe Developpement International - R SA), Cristian Dimitriu (Mediafax SA), Cosmina Noaghea (Publimedia International SA), Maria Ţoghină (Societatea Română de Radiodifuziune), Stoica Enache (Tipotex SA), Sorin Oancea (TV Antena 1 SA), Mihail Mihailide (Viaţa Medicală Românească SRL).

Un număr de 3 locuri în Consiliul de Onoare au rămas vacante, urmând a fi ocupate prin alegeri la proxima Adunare Generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici