Kama Ginkas aduce Cehov şi Dostoievski la Festivalul Naţional de Teatru

Regizorul rus de origine lituaniană Kama Ginkas, unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), va prezenta la Bucureşti "Călugărul negru" de Cehov şi "Un poem ridicol" după Dostoievski, informează organizatorii.

56 afișări
Imaginea articolului Kama Ginkas aduce Cehov şi Dostoievski la Festivalul Naţional de Teatru

Kama Ginkas aduce Cehov şi Dostoievski la Festivalul Naţional de Teatru

Cele două spectacole regizate de Kama Ginkas la Teatrul "Noua Generaţie" din Moscova vor fi prezentate în secţiunea Spectacole invitate din străinătate/ International Voices.

În plus, Kama Gingas va susţine, la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) din Bucureşti, o conferinţă cu tema "Teatrul provocator", pe 6 noiembrie.

Anterior acestui eveniment, pe 4 noiembrie, va fi lansată cartea "Regizorul Kama Ginkas şi teatrul provocator", de Kama Ginkas şi John Freedman.

Volumul, apărut în traducerea lui Andrei-Luca Popescu şi Marian Popescu, face parte din colecţia FNT şi a apărut cu sprijinul editurii UNITEXT.

Cele două spectacole din cadrul Festivalului Naţional de Teatru reprezintă etape diferite ale parcursului regizoral al lui Kama Ginkas.

"Călugărul negru", montat în urmă cu nouă ani, este o piesă uimitoare din punct de vedere vizual şi are o formă unică - se joacă doar într-un balcon de teatru.

Spectacolul i-a adus regizorului recunoaştere internaţională şi a participat la multe festivaluri din lume. Actorul din rolul principal, Serghei Makovetski, este unul dintre preferaţii lui Nikita Mihalkov, fiind liderul distribuţiei celui mai recent film al celebrului regizor, "12", premiat la Festivalul de la Karlovy Vary.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici