Kama Ginkas aduce Cehov şi Dostoievski la Festivalul Naţional de Teatru

Regizorul rus de origine lituaniană Kama Ginkas, unul dintre invitaţii speciali ai ediţiei de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru (1 - 10 noiembrie), va prezenta la Bucureşti "Călugărul negru" de Cehov şi "Un poem ridicol" după Dostoievski, informează organizatorii.

59 afișări
Imaginea articolului Kama Ginkas aduce Cehov şi Dostoievski la Festivalul Naţional de Teatru

Kama Ginkas aduce Cehov şi Dostoievski la Festivalul Naţional de Teatru

În 2006, Kama Gingas a montat "Un poem ridicol", inspirat de fragmentul "Marele Inchizitor" din "Fraţii Karamazov" de F.M. Dostoievski.

În 2007, spectacolul a fost nominalizat la titlul de cea mai bună producţie a anului la premiile Masca de Aur de la Moscova, fiind prezentat apoi cu succes, în martie anul acesta, la cea de a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Bogota, Columbia.

Spectacolul a fost descris drept "două ore de teatru alb-fierbinte" de către Moscow Times.

Deşi a absolvit în 1967 Institutul de Teatru, Muzică şi Cinematografie din Leningrad, Kama Ginkas nu a putut să se adapteze cerinţelor socialismului sovietic şi aproape că nu a lucrat până în a doua jumătate a anilor '70.

Talentul său a fost recunoscut la aproape 20 de ani după debutul profesional, în contextul schimbărilor politice dramatice care au avut loc în Rusia în a doua jumătate a anilor '80.

Marca sa au devenit adaptările dramatice după proză. Spectacolele lui Kama Gingas au fost prezente în festivaluri din Germania, Italia, Suedia, Belgia, Finlanda, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie.

În ultimii zece ani a regizat un număr de producţii în Europa, printre care "Idiotul", în Germania, şi "Macbeth", în Finlanda. Kama Gingas este profesor la Academia de Teatru suedez din Helsinki.

Festivalul Naţional de Teatru (FNT), ajuns la cea de-a XVII-a ediţie, reuneşte personalităţi ale lumii teatrale naţionale şi internaţionale, directori de festivaluri, producători şi directori de companii teatrale. Directorul ediţiei din acest an a FNT este Cristina Modreanu.

Festivalul va include nouă secţiuni: Romanian Showcase, New Entry, Spectacole invitate din străinătate, Workshop-uri, Conferinţele şi întâlnirile FNT, Romanian Dance Showcase, Târgul de spectacole, Evenimente găzduite de FNT (Festivalul Măştilor Europene) şi Expoziţii.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici