Larousse lansează prima enciclopedie interactivă online

Compania de publishing Larousse a lansat, marţi, prima enciclopedie interactivă online, care pune la dispoziţie gratuit conţinutul dicţionarului enciclopedic şi contribuţiile internauţilor, informează site-ul L'Internaute.

602 afișări
Imaginea articolului Larousse lansează prima enciclopedie interactivă online

Larousse lansează prima enciclopedie interactivă online (Imagine: www.linternaute.com)

Pentru a evita amestecul genurilor, cele două componente sunt net distincte, fiind prezentate separat, pe o parte a paginii articolele din Larousse - circa 150.000 de articole şi 10.000 de fotografii, desene sau elemente de animaţie - şi pe cealaltă, contribuţiile internauţilor.

"Oamenii sunt din ce în ce mai obişnuiţi cu acest tip de prezentare şi ştiu să facă diferenţa între un articol de referinţă şi un punct de vedere", a spus Line Karoubi, director adjunct al departamentului de dicţionare şi enciclopedii al publisherului.

Potrivit sursei citate, editorii tradiţionali de dicţionare şi enciclopedii pe hârtie se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea internetului.

Larousse mizează pe imaginea sa de rigoare şi viabilitate pentru a atrage contribuţii de calitate online. Spre deosebire de Wikipedia, unde articolele sunt în general anonime, contribuitorii Larousse vor fi identificaţi pentru a li se putea publica online textele ale căror proprietari rămân, a anunţat editura. În plus, contribuţiile la dicţionar nu vor putea fi modificate decât de autorii lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici