Larry King a prezentat ultima lui emisiune difuzată pe CNN. Vezi video cu momente memorabile din emisiuni

Larry King, prezentatorul-vedetă al postului american CNN, celebru pentru nelipsitele lui bretele, a pus capăt, joi seară, emisiunii "Larry King Live", pe care a produs-o şi prezentat-o în ultimii 25 de ani, printr-o ediţie în care a fost omagiat de un fost, dar şi de actualul preşedinte american.

153 afișări
Imaginea articolului Larry King a prezentat ultima lui emisiune difuzată pe CNN. Vezi video cu momente memorabile din emisiuni

Larry King a prezentat ultima lui emisiune difuzată pe CNN (Imagine: Mediafax Foto)

În studioul CNN din Los Angeles, celebrul prezentator american, în vârstă de 77 de ani, i-a avut invitaţi în ultima sa emisiune pe prezentatorii şi animatorii postului, veniţi să îl omagieze pe cel care, de-a lungul carierei sale, potrivit unei biografii oficiale, ar fi realizat peste 40.000 de interviuri.

În platourile din Los Angeles s-au succedat Bill Maher, Ryan Seacrest, Katie Couric, Barbara Walters, Diane Sawyer şi Brian Williams.

Bill Maher a deschis emisiunea, la ora locală 18.00 (20.00 GMT), declarând: "În această seară nu asistăm la funeraliile lui Larry King. Să sperăm că Larry va fi prezent pentru încă mult timp în saloanele noastre".

După câteva minute, în timp ce guvernatorul statului California, Arnold Schwarzenegger, proclama declararea în acest stat a unei "zile Larry King", prezentatorul a primit într-un mesaj înregistrat omagiul preşedintelui Barack Obama, care a ţinut să-l salute pe "unul dintre giganţii televiziunii, cu o carieră incredibilă".

Video Stirileprotv.ro

"Larry, timp de 25 de ani ai orchestrat conversaţiile cu personalităţile epocii, cu vedete şi cu poporul american. Ai spus că nu faci decât să pui întrebări. Însă pentru multe generaţii de americani, răspunsurile la aceste întrebări au surprins, au informat şi ne-au deschis ochii către lumea exterioară", a declarat Barack Obama.

Purtând o cămaşă neagră, bretele roşii şi o cravată roşie cu puncte albe, Larry King a realizat apoi un scurt interviu cu fostul preşedinte american Bill Clinton, un duplex cu studiourile din Arkansas. Tony Bennett a cântat apoi, live, de la San Francisco, clasicul "The Best Is Yet To Come".

După ce a prezentat-o în faţa camerelor pe cea de-a şaptea lui soţie, Shawn Southwick, şi pe cei doi copii ai lor - problemele conjugale ale cuplului au ţinut prima pagină a ziarelor la începutul acestui an -, celebrul realizator american şi-a luat la revedere de la telespectatori, declarând: "În loc de «La revedere», de ce n-aş spune mai degrabă «Pe curând»?".

Larry King a precizat, atunci când a anunţat încheierea emisiunii sale, că va continua să prezinte emisiuni speciale pe CNN.

Pe numele său real Larry Zeiger, "Larry The King" - aşa cum obişnuieşte să-i spună preşedintele venezuelean Hugo Chavez - s-a născut în cartierul Brooklyn din New York şi a devenit în ultimul sfert de secol una dintre cele mai celebre figuri din peisajul audiovizual american.

Începând cu prima lui emisiune transmisă de CNN în 1985, realizatorul i-a avut ca invitaţi de-a lungul anilor pe toţi preşedinţii americani, de la Gerald Ford la Barack Obama, dar şi personalităţi din numeroase alte domenii, precum Hugh Hefner, patronul grupului Playboy, boxerul Mike Tyson şi liderul palestinian Yasser Arafat.

În ultimii ani, emisiunea sa a avut parte de o scădere a cotelor de audienţă, fiind depăşită de cele ale unor posturi concurente.

Redifuzări ale emisiunilor "Larry King Show" sunt programate până la sfârşitul anului. Începând din ianuarie, locul emisiunii va fi luat de un program realizat şi prezentat de jurnalistul britanic Piers Morgan.

"Larry King Live" a fost introdusă recent în Guinness Book of World Records, fiind considerată cea mai lungă emisiune de televiziune moderată fără întrerupere de aceeaşi persoană şi difuzată în acelaşi interval orar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici