László Bocsárdi a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie

László Bocsárdi a primit premiul pentru cea mai bună regie, pentru spectacolul "Caligula", de la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, luni seară, la cea de-a XX-a Gală a premiilor UNITER, ce are loc la Teatrul Odeon din Capitală.

256 afișări
Imaginea articolului László Bocsárdi a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie

László Bocsárdi a primit premiul UNITER pentru cea mai bună regie (Imagine: Shutterstock)

Regizorul a mulţumit şi a povestit despre debutul său la Bucureşti, cu spectacolul "Nuntă însângerată", când avea 40 de ani. "După spectacol, cineva m-a orpit şi m-a întrebat: 'Dumneata eşti regizorul?', 'Da', 'Ce bine! Credeam că eşti mai tânăr. Era Toca (Alexandru Tocilescu n.r.)", a povestit László Bocsárdi la primirea premiului.

Distincţia i-a fost înmânată de actriţa Jacqueline Bisset şi primarul Capitalei Sorin Oprescu.

La categoria "cea mai bună regie" au mai fost nominalizaţi Radu Alexandru Nica, pentru regia spectacolului "Mountainbikers", la Teatrul German de Stat Timişoara, şi Silviu Purcărete, pentru regia spectacolului "D'ale carnavalului", la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Născut în 1958 la Târgu Mureş, László Bocsárdi a absolvit Institut Politehnic "Traian Vuia", Facultatea de tehnologie chimică, Timişoara, în 1984, şi Universitatea de Artă Teatrală, Facultatea de regie, Târgu Mureş, în 1995. Este directorul Teatrului "Tamási Áron" din Sfântu Gheorghe. A mai fost nominalizat la premiul UNITER pentru regie, de patru ori, pentru "Othello, maurul din Veneţia" (2004), "Don Juan" (2007), "Ivona, principesa Burgundiei" (2009) şi "Neguţătorul din Veneţia" (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici