Laurenţiu Ciocăzanu: Am demisionat de azi; Patriciu a spus că nu vrea să plecăm

Laurenţiu Ciocăzanu, redactor-şef Adevărul, a declarat, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus demisia din funcţie începând cu ziua de joi, Dinu Patriciu spunând echipei editoriale, miercuri seară, că nu îşi doreşte ca ei să plece, pentru că nu va interveni editorial la ziar.

490 afișări
Imaginea articolului Laurenţiu Ciocăzanu: Am demisionat de azi; Patriciu a spus că nu vrea să plecăm

Dinu Patriciu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Eu mi-am depus demisia începând de azi şi trebuie să stau în preaviz o lună. Oamenii sunt demoralizaţi, debusolaţi, nu se aşteptau la aşa ceva", a declarat Ciocăzanu, după şedinţa cu redacţia în care el, împreună cu celălalt redactor-şef, Grigore Cartianu, au anunţat schimbările din trust.

Directorul general Răzvan Corneţeanu, directorul executiv Hadrian Mateescu şi redactorii-şefi Grigore Cartianu şi Laurenţiu Ciocăzanu, alături de alte zece persoane din Adevărul Holding, au demisionat din trust, au declarat, pentru MEDIAFAX, joi, surse din Adevărul.

"Dinu Patriciu e aici (la Adevărul Holding, n.r.). Aseară ne-a spus că nu vrea să plecăm şi că el, în continuare, nu se bagă pe ziar. Eu, cel puţin, nu cred asta", a mai spus Ciocăzanu, întrebat dacă a vorbit cu Dinu Patriciu.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Ciocăzanu a precizat că deocamdată se gândeşte la sărbători, pe care speră să le petreacă "liniştit, într-o piaţă de presă neliniştită". "Se pare că nu se întâmplă aşa", a mai spus acesta.

Potrivit unor surse, Dinu Patriciu i-ar fi reproşat lui Răzvan Corneţeanu că în comunicatul de presă remis marţi de Adevărul Holding, privind decizia Acces Press de a scoate revista Kamikaze de la comercializare, a apărut numele lui Sorin Roşca Stănescu, "prietenul său" (al lui Patriciu, n.r.), "deşi nu e nici primul, nici ultimul comunicat dat de Adevărul Holding la care să aibă ceva de comentat Dinu Patriciu".

De asemenea, sursele au precizat că, în timpul unei şedinţe care a avut loc miercuri seara, în birou au intrat Dinu Patriciu, Peter Imre, Andrei Ştefan, fiul vitreg al lui Patriciu, şi un avocat, discuţia fiind întreruptă "într-un stil de forţă".

"S-a produs totul pe un fond neaşteptat, tensionat, urât. Dinu Patriciu a venit hotărât să îl suspende pe Corneţeanu. A spus că e mulţumit de rezultatele companiei, că aceasta se dezvoltă şi are nevoie de o nouă conducere. Decizia a fost şocantă şi pentru că nu a fost discutată, ci a apărut pe bloguri şi prin presă", au mai precizat sursele.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, pe 19 martie, pentru MEDIAFAX, că intenţionează să dezvolte o corporaţie media care să cuprindă investiţiile sale internaţionale în acest domeniu, precizând că poartă discuţii în acest sens cu Peter Imre, fost director la Philip Morris, dar şi cu "mulţi alţii". Dinu Patriciu a spus că are un plan privind un holding care să cuprindă investiţiile sale internaţionale în media, precizând că în acel moment nu se putea vorbi despre implicarea lui Imre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici