"Lecţia de box", în competiţia online din cadrul Festivalului de la Cannes

Scurtmetrajul "Lecţia de box" de Alexandru Mavrodineanu participă la cea de-a patra ediţie a NFB Short Film Competition, care se desfăşoară online între 9 şi 19 mai, în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, informează site-ul concursului.

243 afișări
Imaginea articolului "Lecţia de box", în competiţia online din cadrul Festivalului de la Cannes

"Lecţia de box", în competiţia online din cadrul Festivalului de la Cannes

La concursul NFB Short Film Competition participă nouă dintre cele mai bune scurtmetraje ale anului 2008. Filmele din competiţie pot fi votate online, după vizionarea lor pe site-ul youtube.com, iar premiul va fi acordat pe baza stelelor acordate - de la una la cinci - de către vizitatorii paginii NFB de pe youtube. "Lecţia de box", produs de Cătălin Mitulescu, este singurul scurtmetraj din Europa de Est din competiţie.

În competiţie mai participă "About Love, Hate and the Other One" de Tobias Bilgeri (Germania), "Balbezit" de Willemiek Kluijfhout (Olanda), "Historia de un letrero" de Alonso Alvares Barreda (Mexic/SUA), "Victor Gazon" de Patrick Gaze (Canada), "Papiroflexia" de Joaquin Baldwin (SUA), "Raging Ball" de Nicolas Duval (Franţa), "Struck" de Taron Lexton (SUA) şi "The execution of Solomon Harris" de Ed Yonaitis (SUA).

Numele câştigătorului va fi făcut public pe 21 mai. Premiul constă într-o cameră de filmat digitală şi un laptop cu un program special de editare video.

"Lecţia de box" spune povestea lui Victor, un om de afaceri din Bucureşti, care, deoarece nu mai suportă ca fiul său să fie bătut la şcoală, îl duce pe acesta să ia lecţii de box. Băiatul în vârstă de 12 ani, Vlad, nu vrea să înveţe să se bată, iar tatăl său, pentru a-i da o lecţie, intră în ring.

Alexandru Mavrodineanu s-a născut în Bucureşti, în 1976, şi a studiat în Franţa, Italia şi Germania. Regizorul şi-a făcut debutul în cinematografie, în 1995 iar, la întoarcerea sa la Bucureşti, în 2005, a devenit asistent de producţie pentru filmul "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" de Cătălin Mitulescu.

Festivalul de Film de la Cannes (14-25 mai) reuneşte, la ediţia din 2008, cineaşti de renume şi regizori debutanţi pentru care un Palme d'Or ar însemna consacrarea la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici