Legătorie de cărţi, într-un workshop la Bucureşti (Galerie Foto)

Un atelier de legătorie de cărti debutează miercuri cu primul curs la Fundaţia Calea Victoriei, a declarat pentru MEDIAFAX iniţiatorul workshop-ului, profesorul Dinu Bodiciu.

1100 afișări
Imaginea articolului Legătorie de cărţi, într-un workshop la Bucureşti (Galerie Foto)

Legătorie de cărţi, într-un workshop la Bucureşti (Imagine: http://idinu.wordpress.com/)

Atelierul de creaţie se adresează celor care vor să descopere meşteşugul legătoriei de cărţi, o artă nu foarte des întâlnită astăzi şi care poate fi folositã pentru personalizarea agendelor, albumelor de fotografii, transformarea unei cărţi într-un obiect de artă sau pentru conservarea cărţilor vechi.

Workshop-ul este structurat în zece şedinţe, ce vor avea loc săptămânal la sediul Fundaţiei Calea Victoriei.

În cadrul cursului, participanţii vor învăţa elementele de bază pentru asamblarea unei cărţi prin tehnici adezive sau nonadezive şi vor îmbina practica legătoriei de cărţi cu imaginaţia, pornind de la un concept, poveste sau experienţă personală.

Dinu Bodiciu nu este la prima experienţă de acest gen în calitate de profesor. În 2006 a susţinut la Berlin un workshop de legătorie de cărţi la European College of Liberal Arts.

Multe dintre agendele sale au fost expuse la librăriile Cărtureşti din ţară, dar şi în expoziţii internaţionale, la Londra şi la Philadelphia.

Fundaţia Calea Victoriei îşi propune prin atelierele şi cursurile din domeniile umaniste să completeze educaţia tradiţională printr-o abordare interactivă şi destinsă.

Printre lectorii care au predat aceste cursuri la Fundaţie se numără Neagu Djuvara, Andrei Pleşu, Ştefan Vianu şi Tiberiu Soare.

GALERIE FOTO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici