Leonardo DiCaprio a fost luat la întrebări de FBI: este prieten cu fugarul care a fraudat Malaezia

  • Jho Low, căutat acum în întreaga lume, a deturnat aproximativ 4,5 miliarde de dolari dintr-un fond de stat din Malaezia.
  • Cu o parte din bani, el a finanţat, printre altele, filmul „Lupul de pe Wall Street”.
  • I-a oferit vedetei picturi de Basquiat şi diverse suveniruri.
2379 afișări
Imaginea articolului Leonardo DiCaprio a fost luat la întrebări de FBI: este prieten cu fugarul care a fraudat Malaezia

Leonardo DiCaprio a fost luat la întrebări de FBI: este prieten cu fugarul care a fraudat Malaezia

În 2018, Leonardo DiCaprio, potrivit Bloomberg, a fost chestionat de FBI, dar abia acum despre relaţiile sale cu dubiosul om de afaceri malaezian Jho Low, cunoscut sub numele de „Marele Gatsby Malaezian”, acum fugar şi căutat în întreaga lume pentru dispariţia a 4,5 miliarde de dolari dintr-un fond de investiţii de stat malaezian „dragat” în buzunarele printr-un sistem complex de companii offshore.

Din aceşti bani s-a finanţat şi producţia The Wolf of Wall Street (2013). În film, rolul lui DiCaprio este tocmai cel al unui expert financiar care se dovedeşte a fi un escroc.

Prima întâlnire ar fi avut loc într-o discotecă şi datează din 2010. Pe Low, DiCaprio îl numea „omul meu”.

Încrederea lui DiCaprio fusese câştigată atât de mult încât – conform anchetatorilor – cei doi se cunoscuseră şi cu mamele. Ei au planificat afaceri comune: un mega-fond multifilm de un miliard de dolari, un parc de distracţii Warner Bros în Asia cu plimbări bazate pe filmele lui DiCaprio, o staţiune ecologică din Belize. Actorul s-a apărat spunând că a „verificat” antecedentele amicului, iar managerii l-au asigurat că este o persoană în regulă.

Investigaţiile se desfăşoară de câţiva ani. În 2019, în Malaezia, producătorul The Wolf of Wall Street, Riza Aziz, fusese deja arestat şi apoi eliberat pe cauţiune pentru spălare de bani: banii proveneau din delapidarea fondului de stat.

Încă din 2018, DiCaprio işi Jho Low schimbau suveniruri de film precum statueta Oscar de 600.000 de dolari a lui Marlon Brando şi un tablou de 9 milioane de dolari de Jean-Michel Basquiat.

Kim Kardashian şi câştigul la jocuri de noroc

Şi Kim Kardashian a fost chestionată de anchetatorii pentru relaţiile ei cu Low, de la care a primit cadouri somptuoase oferite sub formă de bomboane şi chiar pungi pline cu bancnote.

Kardashian şi-a amintit că a stat trează până în zori într-un cazinou din Las Vegas cu Low şi a câştigat 350.000 de dolari la jocuri de noroc. Spune că a ieşit din cazinou cu saci de bancnote de o sută de dolari.

Cu o altă ocazie, miliardarul i-a oferit şi lui Kim Kardashian şi soţului ei de atunci, Kanye West, cadou un tablou Basquiat. Cei doi refuzaseră, preferând un Monet. Potriti declaraţiilor oferite de Kardashian, asiaticul „era foarte volubil în ceea ce priveşte cadourile, iar de foarte multe ori le promitea fără să le ofere”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici