Librăria Cărtureşti va fi prezentată publicului newyorkez

Librăria Cărtureşti va fi prezentată publicului newyorkez care va vizita Galeria Institutului Cultural Român (ICR) din metropola americană, unde vor fi aduse câteva sute de cărţi şi CD-uri şi va fi amenajată o ceainărie pentru redarea atmosferei de la Cărtureşti, potrivit reprezentanţilor librăriei.

75 afișări
Imaginea articolului Librăria Cărtureşti va fi prezentată publicului newyorkez

Librăria Cărtureşti va fi prezentată publicului newyorkez (Imagine: Mediafax Foto)

În zilele de 3 şi 7 decembrie, românii, dar şi americanii din New York vor putea răsfoi sute de cărţi româneşti expuse în Galeria Română a ICR, unde va fi servit ceai, într-un spaţiu amenajat precum ceainăria Cărtureşti.

Nu este vorba de o expoziţie cu vânzare, scopul prezentării librăriei româneşti la New York fiind acela de a testa reacţiile publicului de acolo înainte de a înfiinţa o librărie Cărtureşti, în aceeaşi locaţie, anul viitor.

Arhitectul Şerban Sturdza, care s-a ocupat de amenajarea Librăriei Cărtureşti în clădirea de pe Strada Arthur Verona, din Bucureşti, va face o prezentare a acesteia şi a evenimentelor pe care le-a găzduit de-a lungul timpului, miercuri, la ICR New York.

Prima librărie Cărtureşti a fost deschisă în anul 2000, pe Strada Edgar Quinet din Capitală.

Cărţile pe care Librăria Cărtureşti le va prezenta la New York sunt publicate de edituri româneşti şi sunt predominant titluri noi, pentru a-i ţine conectaţi pe românii de peste Ocean la apariţiile editoriale din ţară, după cum au explicat reprezentanţii librăriei.

De asemenea, vizitatorii Galeriei Române de la New York vor avea de completat chestionare, pe baza cărora se vor lua decizii privind felul în care va fi exportat "satul cu cărţi" Cărtureşti în oraşul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici