Londra: Armata de teracotă readuce British Museum în topul atracţiilor turistice

Succesul expoziţiei "Armata de teracotă a primului împărat al Chinei" a plasat British Museum pe primul loc în topul atracţiilor turistice din Londra, cu 5,5 milioane de vizitatori în 2007, a anunţat, luni, Asociaţia celor mai populare site-uri turistice (ALVA), informează AFP.

17 afișări
Imaginea articolului Londra: Armata de teracotă readuce British Museum în topul atracţiilor turistice

Armata de teracotă readuce British Museum în topul atracţiilor turistice

Numărul persoanelor care au vizitat celebrul muzeu londonez a crescut cu 12% faţă de 2006, British Museum surclasând astfel fostul lider al topului atracţiilor turistice din Londra, Tate Modern (5,2 milioane de vizitatori), a precizat ALVA.

British Museum îşi datorează popularitatea în creştere expoziţiei "Primul împărat: armata de teracotă din China", deschisă până pe 6 aprilie, care a trezit un interes aproape fără precedent, de la prezentarea în public a măştii din aur a lui Tutankamon, în 1972.

Muzeul a prezentat 120 de obiecte din teracotă aparţinând unei colecţii care a rămas îngropată timp de peste 2.000 de ani în mausoleul lui Qin Shihuang, primul împărat al Chinei, cel care a unificat principatele chineze în 221 î.Cr.

După British Museum şi Tate Modern, în topul celor mai populare atracţii turistice urmează, în ordine, muzeul de artă National Gallery (4,1 milioane de vizitatori) şi Muzeul de istorie naturală (3,6 milioane). Pe poziţia a şaptea s-a clasat prima atracţie din top care nu este un muzeu, Turnul Londrei (2 milioane de vizitatori).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici