Lucrare de Tonitza, estimată la 175.000 de lei

O lucrare de Nicolae Tonitza, intitulată "Studiu de portret", realizată în ulei pe carton, estimată la o valoare de 175.000 de lei, va fi scoasă la vânzare duminică, în cadrul licitaţiei Casei Monavissa.

4 afișări
Imaginea articolului Lucrare de Tonitza, estimată la 175.000 de lei

Lucrare de Tonitza, estimată la 175.000 de lei

Potrivit Monavissa, lucrarea are dimensiunile de 72 de centimetri pe 47 de centimetri şi a participat la salonul oficial de pictură din 1926.

Secţiunea de pictură veche din cadrul licitaţiei mai cuprinde nume precum Nicolae Enea, Dem Iordache, Michaela Eleutheriade, Marius Bunescu, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Jean Cheller, Octav Băncilă, Constantin Piliuţă, precum şi o altă lucrare de Tonitza, "Mătuşa artistului", nesemnat dar autentificat pe verso de Jean Alexandru Steriadi şi de Vasile Veliseratu. De asemenea, secţiunea va cuprinde şi o lucrare de Theodor Pallady, "Nud culcat", un ulei pe pânză şi carton, cu preţul estimat între 42.000 şi 44.000 de lei.

Le secţiunea artă contemporană, colecţionarii vor putea găsi o lucrare de tinereţe a lui Viorel Mărginean, două lucrări de Gheorghe Anghel, precum şi lucrări de Mircea Nicolau, Michaela Nica, Vasile Boborelu, Aurel Nedel, Augustin Costinescu, Romeo Voinescu, Semproniu Iclozan, Ion Grigore, Wanda Sachelarie Vladimirescu.

Secţiunea de grafică a licitaţiei de duminică prezintă o acuarelă pe hârtie, realizată de Lucian Grigorescu, un desen de Nicolae Grigorescu - "Pagină de studiu – Bouleni", un portret de bătrân semnat de Max Wexler Arnold, o tempera şi acuarelă pe hârtie de Iosif Iser, un tuş cu peniţă de Nicolae Tonitza, precum şi alte lucrări.

Expoziţia cu lucrările ce vor fi scoase la licitaţie va fi deschisă la Galeria Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare, vineri, între orele 14.00 şi 19.00, şi sâmbăta, între 10.00 şi 19.00. Licitaţia va avea loc duminică, de la ora 11.00, în acelaşi loc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici