Lucrări de artă ale unor artişti români, prezentate la Paris

Lucrări de artă ale unor artişti, galerişti şi colecţionari din România vor fi expuse în octombrie - noiembrie la Paris, într-o expoziţie la Petit Palais, şi la o licitaţie publică, la Hotel Drouot din Paris, a declarat pentru MEDIAFAX Virgil Niţulescu, secretar general al Ministerului Culturii.

30 afișări
Imaginea articolului Lucrări de artă ale unor artişti români, prezentate la Paris

Secretarul general al Ministerului Culturii, Virgil Niţulescu (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţiativa organizării expoziţiei şi licitaţiei cu lucrări de artă din România a fost discutată, miercuri, la cea de-a doua ediţie a simpozionului internaţional "Artistul şi piaţa de artă", organizat de Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), în spaţiul Galeriilor Etaj ¾ din Teatrul Naţional Bucureşti.

"Iniţiativa organizării expoziţiei şi licitaţiei cu lucrări de artă din România la Paris îi aparţine domnului Jan De Maere, director al Centrului de Documentare al Patrimoniului Flamand, şi are ca scop accesul artiştilor români pe piaţa internaţională de artă", a explicat Virgil Niţulescu.

El a precizat că nu s-au stabilit detaliile proiectului, însă expoziţia şi licitaţia se vor desfăşura cel mai probabil în lunile octombrie-noiembrie. "Probabil, simultan, se vor organiza şi la Bucureşti o expoziţie şi o licitaţie", a precizat Niţulescu, menţionând că nu s-a decis care va fi numărul lucrărilor expuse şi nici artiştii, galeriştii sau colecţionarii care vor expune.

Organizarea simpozionului "Artistul şi piaţa de artă" are ca scop facilitarea accesului lucrărilor artiştilor români, din ultimii o sută de ani, pe piaţa internaţională de artă, precum şi implementarea, în România, a unui cadru legislativ european şi mondial, privitor la sistemul de expertiză şi evaluare, a unor norme ce reglează exportul şi importul operelor de artă şi analizarea aspectelor fiscale ale pieţei de artă.

"România este o piaţă cu potenţial şi participanţii din străinătate la acest simpozion sunt interesaţi să vină primii pe această piaţă", a explicat Virgil Niţulescu.

Lucrările simpozionului sunt moderate de Mihai Oroveanu, dierctorul MNAC, şi Jan De Maere, director al Centrului de Documentare al Patrimoniului Flamand, Bruxelles. Coordonatorul evenimentului este Daniel Sotiaux, preşedinte al Delegaţiei Wallonie - Bruxelles la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici