Luis Lazarus a primit aprobarea pentru lansarea televiziunii Zeus TV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, marţi, ca Luis Lazarus să preia, de la societatea Info Eureshop SRL, licenţa audiovizuală pentru televiziunea de teleshopping Canal Teleshop şi să schimbe denumirea postului în Zeus TV.

317 afișări
Imaginea articolului Luis Lazarus a primit aprobarea pentru lansarea televiziunii Zeus TV

Luis Lazarus a primit aprobarea pentru lansarea televiziunii Zeus TV (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

CNA a reanalizat în şedinţa de marţi, pentru a treia oară, solicitarea de cedare a licenţei audiovizuale de la S.C. Info Eureshop SRL către S.C. Lazarus Media SRL pentru Canal Teleshop (cu modificare denumire în Zeus TV).

După ce în alte două şedinţe precedente CNA respinsese solicitarea lui Luis Lazarus, marţi, Consiliul a aprobat cu unanimitate de voturi, la propunerea vicepreşedintelui Ioan Onisei, transferul licenţei audiovizuale a televiziunii de teleshopping Canal Teleshop de la Info Eureshop SRL la societatea Lazarus Media SRL şi schimbarea denumiri în Zeus TV.

Consiliul a amânat, însă, luarea unei decizii în privinţa transformării televiziunii de teleshopping într-un canal generalist, solicitându-i lui Luis Lazarus să depună un proiect complet cu grila pe care ar urma să o difuzeze pe postul generalist Zeus TV.

Luis Lazarus, care a preluat televiziunea Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, pentru a o transforma în postul generalist Zeus TV, a fost prezent la şedinţa CNA de marţi.

"Din acest moment, eu sunt deţinătorul licenţei, prin Lazarus Media, şi postul Canal Teleshop se va numi Zeus. Astea sunt primele lucruri clare", a declarat Luis Lazarus pentru presă, după şedinţa CNA. El a precizat că va reveni la una dintre şedinţele viitoare ale CNA pentru a solicita şi modificarea grilei de programe şi transformarea televiziunii de teleshopping Zeus TV într-una generalistă.

"Dosarul este făcut, eu am modificat tot în acord cu sugestiile CNA şi nu văd niciun fel de oprelişte în acest moment", a mai spus Luis Lazarus, referindu-se la transformarea postului de teleshopping într-unul generalist.

Totodată, el a declarat în faţa membrilor CNA că a operat o serie de modificări în grila de programe, eliminând emisiunile "Protecţia ta" şi "Crime neelucidate", care ar fi putut încălca legislaţia audiovizuală.

"Am operat o serie de modificări şi sunt deschis la orice modificare a grilei. Dacă apreciaţi, a priori, că o emisiune sau alta ar putea încălca în viitor prevederile Codului audiovizual, eu o exclud. Nu avem niciun fel de inflexibilitate. Am scos complet emisiunea la care făcea referire doamna Narcisa Iorga ("Crime neelucidate", n.r.) şi cred că avea dreptate în legătură cu protecţia minorilor. Era o altă emisiune "Protecţia ta", cu un subiect delicat. Publicul se confruntă cu tot felul de probleme când cumpără un obiect, un produs. Se dorea ca această emisiune să se facă în colaborare cu OPC. Dar întrucât trebuia să dăm brandurile respective şi Legea audiovizualului spune că nu se pot da branduri, am scos şi această emisiune. Am modificat şi o emisiune despre paranormal, o emisiune de educare a publicului. Era (în proiectul depus iniţial la CNA, n.r.) în jur de ora 20.00 şi am mutat-o după ora 22.00", a explicat Luis Lazarus.

El a mai spus că urmează ca în următoarele zile să semneze contractul pentru retransmiterea postului Zeus TV pe platforma digitală Digi TV a companiei RCS&RDS. Astfel, în momentul în care va fi semnat contractul cu Digi TV, televiziunea lui Luis Lazarus va emite cu noua siglă - Zeus TV.

Luis Lazarus şi-a prezentat pentru prima dată intenţiile de a lansa televiziunea generalistă Zeus TV în data de 4 noiembrie, în şedinţa CNA. Atunci, Lazarus a spus că este pe punctul de a finaliza procesul de achiziţie a postului Canal Teleshop, care va fi operat sub denumirea Zeus TV prin societatea Lazarus Media, la care este acţionar majoritar.

El a precizat că preia Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, care îi are ca acţionari pe: Toma Constantin (60%) - asociat principal, Gelu Alin Ion - 15%, Choi Seong Koog (Coreea de Sud) - 15% şi Schollenbarger Kenneth Todd (SUA) - 10%, potrivit site-ului CNA.

"Televiziunea ca atare se va transforma total în televiziunea generalistă Zeus TV. Va fi o televiziune generalistă cu accente pe reality show-uri şi talk-show-uri de anchetă şi sociale. Vor fi peste 25 de emisiuni în noua grilă", a explicat la momentul respectiv Luis Lazarus. Totodată, Luis Lazarus a spus că echipa Zeus TV este formată din zece angajaţi.

Luis Lazarus nu a precizat atunci cu ce sumă a preluat Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, însă a spus că vrea să investească "nelimitat" în transformarea acestei televiziuni în Zeus TV.

Întrucât CNA a decis atunci să amâne luarea unei decizii, în data de 9 noiembrie, Luis Lazarus a revenit în faţa Consiliului pentru a solicita aprobarea preluării licenţei Canal Teleshop şi schimbarea denumirii lui în Zeus TV, dar şi transformarea televiziunii de teleshopping într-una generalistă.

La cea de-a doua şedinţă a CNA, Luis Lazarus a prezentat şi o grilă de programe pentru Zeus TV. De altfel, în 9 noiembrie, Lazarus a fost prezent la şedinţa CNA, alături de fosta lui soţie, Antoanela Lazarus, care va realiza pentru noul post emisiuni pentru copii, dedicate design-ului interior sau ecologiei, doctorul Alexandru Amarfei, care va realiza emisiunea "Spartanii", dedicată vieţii sportivilor luptători, precum şi Sânziana Buruiană, care va prezenta o emisiune de revista presei de la ora 00.00.

De asemenea, Luis Lazarus a spus că va avea pe Zeus TV propriul talk-show de anchete, intitulat "Luis Lazarus Live".

Potrivit proiectului prezentat în şedinţa din 9 noiembrie, postul Zeus TV ar urma să difuzeze producţie proprie (20%), programe produse de Lazarus Media (60%) şi programe audiovizuale ale altor producători (20%). Programele de divertisment şi alte tipuri de programe ar urma să ocupe 42% din timpul de difuzare al Zeus TV, cele de informare - 18%, cele educative şi culturale - 20%, iar publicitatea şi teleshopping-ul - 20%.

Totodată, Luis Lazarus a declarat la momentul respectiv că Zeus TV va emite în HD şi că a finalizat negocierile cu RCS&RDS şi DCS şi că se află în negocieri şi cu Romtelecom, pentru ca aceste societăţi să preia postul în reţelele lor de cablu şi DTH.

În schimb, Lazarus a atras atenţia asupra faptului că are probleme cu UPC, care nu a retransmis Canal Teleshop, deşi televiziunea este printre cele obligatorii la retransmisie, conform principiului must carry reglementat de articolul 82 din Legea audiovizualului. El a mai declarat că, dacă această problemă nu se va rezolva, va da în judecată UPC şi va cere despăgubiri financiare şi de imagine.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici