"Mad Max", "Star Wars" - printre propunerile pentru o nominalizare la Oscarul pentru efecte speciale

Academia de film americană a făcut publică, luni, lista scurtă a lungmetrajelor care intră în competiţie pentru o nominalizare la cea de-a 88-a gală Oscar, la categoria "cele mai bune efecte speciale", iar printre acestea se află "Mad Max", "Star Wars 7" şi "The Martian", potrivit screendaily.com.

206 afișări
Imaginea articolului "Mad Max", "Star Wars" - printre propunerile pentru o nominalizare la Oscarul pentru efecte speciale

"Mad Max", "Star Wars" - printre propunerile pentru o nominalizare la Oscarul pentru efecte speciale

Filmele incluse pe această listă scurtă sunt: "Omul-furnică/ Ant-Man", "Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron/ Avengers: Age Of Ultron", "Ex Machina", "Jurassic World", "Mad Max: Drumul furiei/ Mad Max: Fury Road", "Marţianul/ The Martian", "The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant", "Star Wars: Trezirea Forţei/ Star Wars: The Force Awakens", "Tomorrowland: Lumea de dincolo de mâine/ Tomorrowland" şi "The Walk: Sfidează limitele/ The Walk".

Lista a fost întocmită de comitetul executiv pentru efecte speciale al Academiei americane. Toţi membrii comitetului vor viziona, pe 9 ianuarie, trailere de câte 10 minute din fiecare film.

Nominalizările la premiile Oscar 2016 vor fi anunţate pe 14 ianuarie, iar gala va avea loc la Los Angeles, pe 28 februarie.

La cea de-a 87-a gală de decernare a acestor distincţii, care a avut loc la Los Angeles, premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale a fost câştigat de filmul "Interstellar: Călătorind prin univers/Interstellar", de Christopher Nolan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici