Mădălin Voicu, către Radu F Alexandru, la Comisiile de cultură: Eu sunt civilizat, nu neam prost

Audierea Adei Meseşan, propusă membru titular în CA al TVR de PDL, la Comisiile de cultură ale Parlamentului, a produs dispute, Mădălin Voicu spunându-i lui Radu F Alexandru că "ţigănie", un cuvânt folosit des de senator, nu vine din partea lui, adăugând că el este "civilizat, nu neam prost".

428 afișări
Imaginea articolului Mădălin Voicu, către Radu F Alexandru, la Comisiile de cultură: Eu sunt civilizat, nu neam prost

Mădălin Voicu, către Radu F Alexandru, la Comisiile de cultură: Eu sunt civilizat, nu neam prost (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Comisiile de Cultură reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului audiază în momentul difuzării acestei ştiri persoanele propuse să fie membrii titulari şi supleanţi ai Consiliului de Administraţie al TVR.

Cei 13 membri titulari propuşi pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române sunt:

Membrii supleanţi propuşi sunt:

  • Luminiţa Violeta Ristea şi Vasile Arhire (PSD)

  • Dida Drăgan şi Daniela Bârsan (PNL)

  • Ion Lucia Catrina şi Paul Călin Botez (PDL)

  • Rostas Peter Istvan (UDMR)

  • Andreea Ghiţă-Jalica (Minorităţi)

  • Marius Oblu (Guvern)

  • Mihai Rădulescu şi Ioana Cătălina Popescu (angajaţii TVR)

Audierea Adei Mesaşan a provocat dispute între doi parlamentari - deputatul PSD Mădălin Voicu şi senatorul PDL Radu F Alexandru.

Ada Meseşan, propusă membru în CA al TVR de PDL, a subliniat că nu a fost şi nu va fi niciodată membru de partid, în niciun partid. Ea a mai spus că, între 2010 şi 2012, a avut un mandat parţial de membru titular în CA al TVR, deci cunoaşte foarte bine situaţia televiziunii publice.

"Am lucrat 15 ani în presă, iar de cinci ani lucrez în consultanţă. Ca atare, am un contract de consultanţă cu PDL", a spus Ada Meseşan. "Toţi vrem restructurare şi toţi dorim binele instituţiei. Există soluţii pentru redresarea televiziunii naţionale, sunt convinsă că este un scop comun ca televiziunea să fie funcţională", a mai spus ea.

Răspunzând unei întrebări, Ada Mesaşan a spus că nu are niciun fel de probleme de conştiinţă în legătură cu activitatea sa precedentă de membru CA al TVR, pentru că ştie cum a votat şi a sesizat public că erau pierderi foarte mari.

"Am votat împotriva tuturor acestor mari probleme mari financiare. Oricând aştept cu mare interes să intre cu adevărat nişte anchete de la ANAF, de la Parchet, DNA, ca să se vadă exact ce s-a întâmplat în ultimii 22 de ani în televiziune", a spus Ada Mesaşan.

"Dacă citiţi stenogramele CA ale TVR, veţi vedea că PDL, prin reprezentantul lui - eu, a sancţionat întotdeauna aceste pierderi din TVR", a mai spus Meseşan.

După ce Ada Meseşan şi-a finalizat discursul, deputatul PSD Mădălin Voicu a spus: "Mă gândesc că PDL are suficient de multe cadre ca să găsească oameni care nu pot fi contestaţi (...) Cred că un partid atât de mare ca PDL ar fi trebuit să aibă o plajă suficient de largă de persoane pe care să le propună în funcţiile importante nu numai în televiziune, dar care să nu fie contestabile".

"Doamna Meseşan este un fel de Narcisa Iorga (membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, n.r.), pentru că a fi recomandat de către PDL, cel puţin în momentul acesta, nu este o virtute, un gir sau o calitate. Nu am nimic personal cu doamna Mesaşan, cum nu am nici cu doamna Iorga, ci pot să remarc fluctuaţii de comportament", a mai spus Mădălin Voicu.

Comentariile făcute de Mădălin Voicu l-au făcut pe senatorul PDL Radu F Alexandru să se revolte şi să-l întrebe pe Voicu dacă are vreo întrebare pentru Ada Meseşan.

Acest lucru a generat o dispută verbală, Mădălin Voicu spunându-i lui Radu F Alexandru că nu i s-a adresat lui, ci Ralucăi Turcan, preşedintele Comisiei de Cultură a Camerei Deputaţilor, dorind să o întrebe dacă PDL nu a avut un om mai puţin contestabil decât Ada Meseşan pentru a-l propune ca membru titular în CA al TVR.

"Cuvântul «ţigănie» pe care îl practicaţi destul de des nu vine din partea mea (...) Eu sunt civilizat, nu sunt neam prost (...) Eu sunt chiar artist, nu politician ratat", a adăugat Mădălin Voicu adresându-i-se lui Radu F Alexandru.

"Nu suntem la talk show aici, suntem la audieri", a intervenit Raluca Turcan.

"Înţeleg că nu puteţi să-mi răspundeţi la întrebarea pe care am pus-o", i-a răspuns Mădălin Voicu Ralucăi Turcan.

Ulterior, în discuţie a intervenit şi senatorul PSD Georgică Severin, care i-a spus Adei Meseşan: "Doamna Meseşan, credeţi că oamenii care cunosc activitatea dumneavoastră din ultimii ani nu ştiu că sunteţi vocea, mâna şi pixul PDL în CA?".

Ada Meseşan însă, i-a răspuns: "Logic, dacă PDL m-a propus să fac parte din CA, normal, reprezintă, poziţia PDL". Ea l-a sfătuit pe Severin să citească stenogramele din perioada în care ea a fost membru al CA în TVR, ca să vadă exact cum a votat.

Severin, însă, a ripostat, spunând că a citit respectivele stenograme. "Cât aţi avut interesul, aţi fost rebelă, când nu, aţi executat ce vi s-a spus", a mai spus Severin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici