Magnatul media Rupert Murdoch se apucă de viticultură

Magnatul Rupert Murdoch, care deţine numeroase operaţiuni în media, vrea să se apuce de viticultură şi va cumpăra o proprietate viticolă din Los Angeles, pentru suma de 28,8 milioane de dolari, informează The Wall Street Journal.

156 afișări
Imaginea articolului Magnatul media Rupert Murdoch se apucă de viticultură

Magnatul media Rupert Murdoch se apucă de viticultură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Magnatul se pregăteşte să cumpere Moraga Vineyards, o proprietate viticolă din vecinătatea oraşului Los Angeles.

Proprietatea are o suprafaţă totală de 5 hectare şi include podgorii, un spaţiu destinat depozitării vinului, dar şi o casă de locuit cu patru dormitoare şi o casă de oaspeţi cu două dormitoare. Regizorul de la Hollywood Victor Fleming, cunoscut pentru peliculele "Pe aripile vântului/ Gone with the Wind" şi "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz", a construit casa în anii 1930.

Murdoch plănuieşte să continue să folosească proprietatea în scopul producţiei de vin. În fiecare an sunt produse în jur de 1.500 de lăzi cu vin din podgoriile Moraga Vineyards.

Potrivit unor surse apropiate tranzacţiei, Rupert Murdoch, în vârstă de 82 de ani, a aflat pentru prima dată despre această proprietate viticolă dintr-o ştire din The Wall Street Journal. El a văzut pentru prima dată proprietatea în luna aprilie şi şi-a anunţat intenţia de a o cumpăra, în luna mai, pe contul său de Twitter.

Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat până la sfârşitul lunii iunie proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Divizia de cinema şi televiziune - inclusiv studiourile 20th Century Fox, reţeaua de televiziune Fox şi postul Fox News - a fost separată de cea care include ziarele şi operaţiunile de publishing ale grupului News Corp.

Din grupul media News Corp. fac parte publicaţii precum Wall Street Journal, The Times of London, The Australian, New York Post, Herald Sun, precum şi editura HarperCollins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici