Manuscrisul original al "Marşului nupţial" de Richard Wagner,estimat la 3,6 mil.dolari,la licitaţie

Manuscrisul original al celebrului "Marş nupţial" compus de Richard Wagner, estimat la 3,6 milioane de dolari, va fi pus în vânzare pe site-ul unei companii care organizează licitaţii online, informează contactmusic.com.

1115 afișări
Imaginea articolului Manuscrisul original al "Marşului nupţial" de Richard Wagner,estimat la 3,6 mil.dolari,la licitaţie

Richard Wagner (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Muzicianul german a creat acest fragment, intitulat în original "Treulich Geführt", pentru opera sa din 1850 "Lohengrin". Marşul a devenit extrem de popular după 1858, când a fost utilizat în timpul ceremoniei de nuntă dintre prinţesa regală Victoria şi prinţul Frederick William al Prusiei.

De atunci, acest fragment a devenit cunoscut şi sub titlurile "Wedding March" şi "Here Comes the Bride" şi a fost utilizat până în zilele noastre în momentul în care mireasa este condusă spre altar.

Manuscrisul este pus în vânzare pe site-ul MomentsInTime.com.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici