"Mary and Max", de Adam Elliot, proiectat în deschiderea Anim'est - VIDEO

Filmul "Mary and Max", de Adam Elliot, va fi proiectat în prima zi a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, ce se desfăşoară între 2 şi 11 octombrie, la Bucureşti, informează organizatorii.

48 afișări
Imaginea articolului "Mary and Max", de Adam Elliot, proiectat în deschiderea Anim'est - VIDEO

"Mary and Max", de Adam Elliot, proiectat în deschiderea Anim'est

Producţia australiană din 2009 a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Sundance şi a obţinut o menţiune specială în cadrul cunoscutului Festivalul de Film de la Berlin, Generation 14Plus.

Povestea filmului se întinde pe douăzeci de ani şi două continente.

Este relatarea relaţiei speciale dintre două persoane foarte diferite: Mary Dinkle (Toni Collette), o fetiţă cam plinuţă în vârstă de 8 ani din suburbiile oraşului Melbourne, şi Max Horovitz (Philip Seymour Hoffman), un evreu obez de 44 de ani, suferind de sindromul Asperger, ce trăieşte în haosul New York-ului.

Succedând umorul şi melancolia, Elliot crează un echilibru între comic şi tragic, reuşind să păstreze treaz interesul spectatorilor.

Ideea filmului, declară Elliot, a pornit de la prietenul său din New York, cu care a purtat o corespondenţă regulată timp de mai bine de douăzeci de ani, şi care i-a împrumutat lui Max multe caracteristici, inclusiv sindromul Asperger.

Este un aspect căruia regizorul i-a acordat o mare importanţă, încercând, dacă nu să-i facă pe oameni să afle mai multe despre această boală, măcar să spulbere preconcepţiile existente.

Adam Elliot, scenarist şi regizor, este unul dintre cei mai cunoscuţi animatori independenţi.

Filmele sale, "Uncle", "Cousin, Brother" şi "Harvie Krumpet" au participat la peste 500 de festivaluri şi au câştigat mai mult de 100 de premii, una dintre distincţii fiind chiar râvnitul Oscar pentru Film Animat Scurt, obţinut în 2004 pentru "Harvie Krumpet".

În 2006, filmul a fost inclus în Annecy International Animation Festival's Top 100, ce cuprinde cele mai bune filme animate ale tuturor timpurilor.

În 1999, Adam Elliot a primit, din partea şcolii absolvite, The Victorian College of the Arts, titlul de Young Victorian of the Year şi a fost acceptat ca membru al Academy of Motion Pictures Arts and Sciences. Filmele sale au ca scop principal ilustrarea diferenţelor dintre oameni cu ironie, compasiune şi interes.

În "Mary and Max", Adam Elliot îşi păstrează stilul vizual şi tehnica, însă prezintă povestea într-o manieră mai dinamică.

Hayao Myiazaki, animator premiat cu Oscar, şi Mike Reiss, scenarist al producţiei "Familia Simpson", se numără printre invitaţii celei de-a patra ediţii a festivalului de animaţie Anim'est, ce se va desfăşura avea loc la Cinema Patria, Union, Elvira Popescu şi Open Air Cărtureşti din Capitală.

Alţi invitaţi ai festivalului sunt:

Georges Schwitzgebel, animator elveţian premiat la Cannes, Berlin, Annecy,

Marie Anne Fontainer - decan al facultăţii Supinforcom Vallenciennes din Franţa, una dintre cele mai mari şcoli de animaţie din lume (care este, de altfel şi şcoala de animaţie invitată la Anim'est) şi

Pakito, publisher de benzi desenate din Franţa -, care va veni la Bucureşti cu o expoziţie.

Ţara invitată la festival este Cuba, iar festivalul invitat - Anima Bruxelles.

Ediţia a patra a Anim'est cuprinde cinci secţiuni competitive (scurtmetraj, lungmetraj, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising), zece secţiuni showcase, trei jurii, două workshop-uri de animaţie şi două masterclass-uri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici