Master Classes Mariana Nicolesco, între 25 şi 28 octombrie, la Braşov

Master Classes Mariana Nicolesco, "Liedul sau nobleţea absolută", se va desfăşura în cadrul Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc, de joi până duminică, la Braşov, informează un comunicat.

210 afișări
Imaginea articolului Master Classes Mariana Nicolesco, între 25 şi 28 octombrie, la Braşov

Master Classes Mariana Nicolesco, între 25 şi 28 octombrie, la Braşov

"În rigoarea desăvârşită pe care o implică, liedul permite, dincolo de constrângerile formale ale stilului, profunzimi şi altitudini ale expresiei de o răscolitoare frumuseţe, de o nobleţe absolută", declară Mariana Nicolesco, creatoarea, în 2003, a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc.

Numeroase au fost revelaţiile generate de acest act de cultură ce pune în valoare, la fiecare nouă ediţie a manifestării, un patrimoniu naţional de mare bogăţie, fondat pe vechiul cântec de dor românesc. Pasionantă s-a dovedit şi perspectiva oferită de raportarea acestui patrimoniu la creaţia europeană: liedul german, şansoneta franceză, canţoneta italiană, liedul maghiar, în care au strălucit şi strălucesc tinerii artişti participanţi la Festivalul şi Concursul Naţional al Liedului Românesc.

Cursurile de măiestrie artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco se bucură în acest an de prezenţa, alături de ea, a maeştrilor liedului Carmen Petra Basacopol şi Adrian Pop, precum şi a muzicologului Octavian Lazăr Cosma, personalităţi care vor lucra direct cu tinerii interpreţi.

Laureaţii ediţiilor precedente vor putea fi aplaudaţi duminică, de la orele 19.00, la Cercul Militar Braşov, într-un concert extraordinar dedicat liedului românesc, lui Claude Debussy, de la a cărui naştere se împlinesc 150 de ani, şi lui Jules Massenet, comemorat la 100 de ani de la trecerea sa în eternitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici