Mausoleul Taj Mahal şi-a făcut oficial debutul pe Twitter - FOTO

Mausoleul Taj Mahal, unul dintre cele mai vizitate obiective din patrimoniul mondial, şi-a lansat, sâmbătă, un cont oficial pe Twitter, fiind primul monument istoric din lume care şi-a făcut debutul pe această platformă de microblogging, conform oficialilor indieni, citaţi de dailymail.co.uk.

148 afișări
Imaginea articolului Mausoleul Taj Mahal şi-a făcut oficial debutul pe Twitter - FOTO

Mausoleul Taj Mahal şi-a făcut oficial debutul pe Twitter

Contul oficial de pe platforma Twitter - @Taj Mahal - al acestui mausoleu din secolul al 17-lea a fost lansat sâmbătă de către Akhilesh Yadav, şeful guvernului din statul indian Uttar Pradesh (UP), de la reşedinţa sa, potrivit unui anunţ făcut de directorul general al autorităţii pentru turism din UP, Amrit Abhijat.

"Taj Mahal a devenit astfel primul monument istoric din lume care are propriul său cont de Twitter", a susţinut Navneet Sehgal, secretarul principal al Departamentului de Informaţii din Uttar Pradesh.

El a mai spus că turiştii care vizitează monumentul pot să distribuie fotografii pe acest cont, folosind eticheta #MyTajMemory.

După lansarea contului oficial al Taj Mahal, şeful guvernului din Uttar Pradesh a distribuit o fotografie cu soţia şi fiul său în faţa mausoleului.

Până în momentul difuzării acestei ştiri, contul de pe Twitter al Taj Mahal are aproximativ 11.400 de urmăritori.

Taj Mahal a fost construit în urmă cu 360 de ani, de împăratul mogul Shah Jahan, în amintirea soţiei sale Mumtaz Mahal, care a murit în timpul naşterii celui de-al 14-lea copil al cuplului imperial. Celebrul mausoleu din marmură, care este inclus pe Lista patromoniului mondial elaborată de UNESCO, este una dintre cele mai mari atracţii turistice ale Indiei, aducând patru milioane de turişti în fiecare an, în oraşul Agra din nordul ţării.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici